ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ Οι 12 καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρή κουζίνα!

ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ Οι 12 καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρή κουζίνα!

ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ Οι 12 καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρή κουζίνα!

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια που ξοδεύουμε αρκετό χρόνο, καθώς υποχρεωνόμαστε να μαγειρεύουμε για λόγους επιβίωσης αλλά και δημιουργίας!

Όλα αυτά καθιστούν την κουζίνα ένα από τα δωμάτια που περνάμε αρκετό χρόνο τόσο για να σκεφτούμε τρόπους να την βελτιώσουμε, όσο και να αντιπαρέλθουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Τα ράφια όχι μόνο σου γλιτώνουν πολύτιμο χώρο, χάρη στα αντικείμενα που τοποθετούνται στην επιφάνεια, αλλά και κάτω από αυτήν!

 

Οι περιορισμοί και ειδικά οι περιορισμοί σε μέγεθος και διαρρύθμιση είναι οι αιτίες, που οδηγούν σε έξυπνες λύσεις. Εμείς βρήκαμε λύσεις για περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους που προέρχονται από διαφορετικές λύσεις κρεμάσματος, από προσθήκες έξυπνων επιφανειών εργασίας και από μεταφορά αντικειμένων ακριβώς έξω από τον οριοθετημένο χώρο της κουζίνας, αλλά με συνάφεια του αντικειμένου με τον νέο χώρο. Οι 12 καλύτερες ιδέες αποθήκευσης για μικρή κουζίνα είναι έτοιμες να δεις ποιες σου ταιριάζουν!

Σε μια μικρή κουζίνα τα ντουλάπια απελευθερώθηκαν χάρη στις επιτοίχιες κρεμάστρες για σκεύη. Διασώθηκε πολύτιμος χώρος αποθήκευσης, την ώρα που τα σκεύη έχουν διακοσμητικό αποτέλεσμα, με ταχύτητα και ευκολία πρόσβασης σε αυτά.

Οι διάτρητοι πίνακες ή peg boards είναι πολύτιμοι από την αποθήκη ή το γκαράζ, μέχρι το γραφείο και την κουζίνα. Στις κουζίνες έχουν από τις πλέον καλές χρήσης οργάνωσης, ενώ οι μεταλλικοί πίνακες όπως ο εικονιζόμενος, μπορούν να συγκρατήσουν μεγαλύτερο βάρος. Κάτω δεξιά υπάρχουν καλαθάκια, για άλλα εργαλεία ή σκεύη.

 

Η ράγα κουζίνας σε συνδυασμό με τους γάντζους τύπου S είναι οι μπαλαντέρ της κουζίνας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά είδη ράγας γλιτώνοντας μας από πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Είναι ιδανικοί για εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά και θέλουμε ευκολία πρόσβασης. Από πετσέτες μέχρι εργαλεία και φυτά, οι γάντζοι S θα σε βοηθήσουν να κρεμάσεις τα πάντα!

 

 

Στα δεξιά πέρα από τις πολύ όμορφες μπάρες για τα σκεύη, μια πιο ασυνήθιστη εξοικονόμηση χώρου έγινε χάρη στις κρεμαστές φρουτιέρες. Συνολικά έχει γίνει εξαιρετική εξοικονόμηση χώρου σε μια μικρή κουζίνα με πρακτική διαρρύθμιση και πολλές ηλεκτρικές συσκευές.

 

Σε ένα studio των 35 τετραγωνικών μπορείς να φανταστείς το μέγεθος της κουζίνας. Την λύση έδωσαν τα ράφια. Σε πέντε πανομοιότυπα ράφια τοποθετήθηκαν κάποια από τα σερβίτσια, μπαχαρικά και βάζα, μαζί με εργαλεία. Δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος και έγινε το καλύτερο δυνατό.

 

 

Όταν δεν έχεις χώρο μπορείς πάντα να προσθέσεις επιφάνειες εργασίας. Μια μικρή νησίδα προσέφερε τόσο αποθηκευτικό χώρο, όσο και επιφάνεια εργασίας, κάτι πολύτιμο για όποιον έχει αγάπη για την μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική.

 

 

Μια άλλη ωραία λύση είναι ένα τρόλεϊ κουζίνας με επιφάνεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πάγκος. Την ίδια στιγμή μπορείς να αποθηκεύσεις από λαχανικά όπως οι πατάτες που θέλουν σκοτάδι, βιβλία ή εργαλεία, ενώ το γεγονός ότι είναι μεταφερόμενο μπορεί να βοηθήσει μέχρι και για χρήση ως μπαρ σε κάποιο έκτακτο γεγονός. Είναι στο σωστό ύψος για να φτιάξεις κοκτέιλ άλλωστε!

 

 

Ένα πάσο μπορεί να χρησιμεύσει από πάγκος εργασίας μέχρι μικρή τραπεζαρία με την προσθήκη σκαμπώ-μπαρ. Φυσικά και το γεγονός ότι μεταφέρεται εύκολα είναι πολύ πρακτικό για μια πολύ μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων.

 

 

Φυσικά, μια λύση είναι τα αντικείμενα να τοποθετηθούν εκτός κουζίνας. Στο διαμέρισμα αυτό στο Brooklyn, έχει δημιουργηθεί ένα πλήρες wine bar με οτιδήποτε θα μπορούσε να χρειαστεί ένας…σομελιέ. Τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από την τραπεζαρία και πίσω από την κουζίνα, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι βρίσκεται σε παράταιρη θέση.

 

 

Σε μια παρόμοια περίπτωση κάποιες μεγάλες ντουλάπες χρησιμεύουν ως διαχωριστικό ανάμεσα στην κουζίνα και το καθιστικό, όπου από την πλευρά του καθιστικού τοποθετήθηκαν τα βιβλία, κρασιά, ποτά και κρεμαστές ποτηροθήκες με ποτήρια. Γιατί να πας στην κουζίνα άλλωστε;

 

 

Το ταβάνι γιατί το έχουμε; Με μια μπάρα τοποθετημένη πάνω από τον πάγκο και ικανή να συγκρατήσει μεγάλο βάρος, όλα τα προβλήματα εξαφανίζονται. Η συγκεκριμένη είναι βιομηχανικό προϊόν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνεται και ως DIY.

 

Συνολικά, όπως μπορείς να δεις όλοι οι τρόποι μπορούν να σου δώσουν λύσεις. Σε αρκετές από τις φωτογραφίες μας συνυπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αποθήκευσης και οργάνωσης χώρου για πληρέστερο αποτέλεσμα. Θα σε αφήσουμε αποκλειστικά με ιδέες οργάνωσης για την κουζίνα!

 

 

 

Πηγή  :  decoration.gr

 

 

 

 

 

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ