Ποια πράγματα μπορείς να κάνεις μόνος σου και ποια όχι σε μια ανακαίνιση;

Ποια πράγματα μπορείς να κάνεις μόνος σου και ποια όχι σε μια ανακαίνιση;

Ποια πράγματα μπορείς να κάνεις μόνος σου και ποια όχι σε μια ανακαίνιση;

Πολλά είναι τα θετικά της ανακαίνισης γιατί συνήθως το περιμένεις με ανυπομονησία να δεις το αποτέλεσμα και να απολαύσεις το «νέο» σου σπίτι. Τις περισσότερες φορές αποφασίζουμε να κάνουμε μόνοι μας την ανακαίνιση αυτή και βρισκόμαστε προ εκπλήξεως με έξοδα που δεν ήταν στον προϋπολογισμό. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία είμαστε σε θέση να τα κάνουμε μόνοι μας και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα, ωστόσο υπάρχουν άλλα που καλό θα ήταν να τα αποφύγουμε να τα κάνουμε μόνοι μας αναθέτοντας τα σε επαγγελματίες.

Τι μπορείς να κάνεις μόνος σου;

Καλό είναι να ξεκινήσεις με κάποιες πιο μικρές δουλείες εάν δεν έχεις δουλέψει πολύ επισκευάζοντας πράγματα μόνος σου. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου έπιπλα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλά videos που σου δείχνουν πως με πολύ απλά υλικά όπως για παράδειγμα μια παλέτα που μπορείς να προμηθευτείς ακόμα και δωρεάν από κάποιο κατάστημα (π.χ. εταιρίες δομικών υλικών) μπορείς να φτιάξεις ένα τραπέζι για τον κήπο σου.

Επίσης κάτι το οποίο έχει ένα βαθμό δυσκολίας αλλά μπορεί να γίνει και διασκεδαστικό είναι να αλλάξεις τα χρώματα στους τοίχους. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως αν είσαι απρόσεκτος ίσως λερώσεις όλο το σπίτι ενώ τη διασκέδαση μπορείς να την εξασφαλίσεις εάν καλέσεις τους φίλους σου να σε βοηθήσουν. Σίγουρα θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και θα περάσουν οι ώρες πολύ πιο γρήγορα και ευχάριστα απ’ ότι θα περνούσαν αν το έκανες μόνος σου.

Τι δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου;

Φυσικά τα περισσότερα πράγματα που αφορούν ανακαίνιση σίγουρα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου (εκτός και αν το επάγγελμά σου είναι σχετικό), ωστόσο όμως μπορείς να ζητήσεις από κάποιον ειδικό να κάνει ένα κομμάτι μόνο τη δουλειάς και να κάνεις εσύ κάποια πιο απλά πράγματα. Αν ωστόσο δεν είσαι και πολύ καλός με τα μαστορέματα μάλλον πρέπει να αφήσεις τον ειδικό να κάνει όλη τη δουλειά για σένα.

Πάντως αν δεν καταφέρεις να κάνεις τίποτα μην τα βάψεις και μαύρα, σκέψου πως θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σένα και πως το σπίτι σου θα αλλάζει χωρίς εσύ να κουραστείς καθόλου!

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ