Σημαντικές ερωτήσεις πριν από μια μετακόμιση

Σημαντικές ερωτήσεις πριν από μια μετακόμιση

Σημαντικές ερωτήσεις πριν από μια μετακόμιση

Καταρχάς, εάν πρόκειται για μεταφορά λίγων πραγμάτων και μικρό σπίτι από το οποίο μετακομίζετε, τίθεται πάντα το ερώτημα:

Να πραγματοποιήσω την μετακόμιση μόνος μου ή να καλέσω κάποια εταιρία; 

Για όντως μικρές μετακομίσεις και ελάχιστα ή και καθόλου ογκώδη αντικείμενα ίσως η λύση του ότι “κάνω τα πάντα μόνος μου” είναι η κατάλληλη από πλευρά κόστους και ταλαιπωρίας αλλά κάποιες φορές μπορεί να καταστεί λίγο ριψοκίνδυνο. Το ότι θα βοηθήσουν οι φίλοι και οι συγγενείς που μπορούν δεν σημαίνει ότι θα δείξουν την δέουσα προσοχή σε πολύτιμα αντικείμενα, ούτε το όχημα που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να ενδείκνυται για τις μεταφορές σας. Με λίγα λόγια, οι περιπτώσεις στις οποίες οι μετακομίσεις μπορούν να γίνουν από τους ίδιους τους ένοικους και με το σωστό τρόπο εξ ολοκλήρου είναι λίγες και για αυτό δεν συνηθίζονται.

Επομένως, η πιο διαδεδομένη λύση είναι η ανάθεση της μετακόμισης – ολόκληρης ή μέρος αυτής – σε επαγγελματικές εταιρίες που κάνουν χρόνια τη συγκεκριμένη δουλειά και γνωρίζουν διαφορετικές ιδιαίτερες περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει. Οπότε στην αναζήτηση σας για την πιο αξιόπιστη και οικονομική μεταφορική, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερες οικονομικές προσφορές και πληροφορίες για την μεταφορά που θα πραγματοποιήσετε μιας και θα “κουβαλήσουν” ολόκληρο το νοικοκυριό σας.

Προκειμένου να συλλέξετε τις απαραίτητες πληροφορίες, καλό είναι να έχετε στο νου σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Με ποιον τρόπο θα συσκευάσουν εύθραυστα και μη αντικείμενα και αν υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση;
  2. Πόσο κοστίζουν τα υλικά συσκευασίας;
  3. Αν το ένα ή και τα δυο διαμερίσματα βρίσκονται σε ψηλό όροφο και χρειάζεται ανυψωτικό μηχάνημα, είναι εύκολη η πρόσβαση στο δρόμο του ενός ή και των δυο σπιτιών και ποια είναι η χρέωση για αυτό;
  4. Πόση ώρα θα διαρκέσει περίπου η μετακόμιση ( εάν είναι εφικτός ο υπολογισμός);
  5. Εάν στην φόρτωση και στην εκφόρτωση βοηθήσουν συγγενείς και φίλοι μειώνεται το κόστος ;Και αν ναι πόσο;
Από τι εξαρτάται το κόστος στις μετακομίσεις

Όσον αφορά το κόστος της μετακόμισης που αναφέρθηκε εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες όπως κάποιοι που αναλύθηκαν παραπάνω. Δηλαδή, κάποιοι από τους σημαντικούς παράγοντες αύξησης ή ανάλογα μείωσης του κόστους είναι οι εξής:

Ο όγκος των αντικειμένων και ο αριθμός των κουτιών και των επίπλων που θα μεταφερθούν: Βέβαια αυτό δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί ότι έχει θετική ή αρνητική σχέση με το κόστος γιατί το κάθε σπίτι διαφέρει και ειδικά η κάθε μετακόμισης.

Η απόσταση:  Προφανώς αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικός όχι μόνο σε θέμα εξόδων μετακίνησης της μεταφορικής αλλά και σε θέμα χρόνου.
Οι απαιτήσεις για συναρμολόγηση (- αποσυναρμολόγηση)  επίπλων και συσκευασία εύθραυστων και άλλων αντικειμένων: Αυτός ο παράγοντας επηρεάζει την τελική τιμή μιας μετακόμισης, καθώς απαιτείται επιπλέον χρόνος, ανθρώπινο δυναμικό, υλικά συσκευασίας και εργαλεία.

Ο αριθμός των εργατών που θα χρειαστεί: Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το κόστος μιας μεταφοράς καθώς διαφορετικά γίνεται η ίδια μετακόμιση με 3 άτομα και διαφορετικά με 5 άτομα εφόσον το απαιτεί η περίπτωση.

Ο χρόνος που απαιτεί η μετακόμιση: Είναι λογικό ότι οι μετακομίσεις όσο πιο χρονοβόρες είναι τόσο πιο ακριβές μπορεί να είναι.

Σε κάθε περίπτωση, η μετακόμιση είναι μια διαδικασία που θα πραγματοποιήσετε λίγες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής σας καθώς οι περισσότεροι από μας δεν αλλάζουμε κάθε χρόνο σπίτι και θέλουμε όλα να γίνουν στην εντέλεια. Οπότε λάβετε προσφορές και πληροφορίες έγκαιρα και επιλέξτε εσείς  την ημερομηνία που σας βολεύει με σκοπό την καλύτερη διεκπεραίωση των εργασιών. Οπότε και αυτό το κομμάτι θέλει προσοχή – η επιλογή της ημερομηνίας- καθώς η κακή διαχείριση του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Πηγή: blog.xe.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ