Αυξημένη ζήτηση για ενοικιαζόμενες κατοικίες το Πάσχα

Αυξημένη ζήτηση για ενοικιαζόμενες κατοικίες το Πάσχα

Αυξημένη ζήτηση για ενοικιαζόμενες κατοικίες το Πάσχα

Πληρότητες 70%-100% στα παράλια της Αττικής

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 07:17

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Πληρότητες από 70% έως 100% για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα καταγράφουν όλες σχεδόν οι μονάδες φιλοξενίας, ξενοδοχεία πολυτέλειας αλλά και ενοικιαζόμενες κατοικίες, που λειτουργούν σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη «Ν» παράγοντες της αγοράς.

Το «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens» και το «Grecotel Cape Sounio», δύο πολυτελή ξενοδοχεία που είναι σε λειτουργία, έχουν πληρότητα 100%, καθώς όσα δωμάτια και bungalows έχουν ανοίξει -με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν τα δύο ξενοδοχεία- έχουν «πουληθεί», αφού η ζήτηση ήταν αυξημένη.

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι ανοικτό το ένα από τα δύο ξενοδοχεία, το «Ναυσικά», καθώς ο «Αρίων» θα ανοίξει μετά τις 20 Μαΐου, ενώ ανοικτά είναι και όλα τα bungalows, όμως μόνο το 50% των δωματίων είναι διαθέσιμο για το κοινό, με πληρότητες -όπως προαναφέρθηκε- στο 100%. Επίσης, για τους ενοίκους του ξενοδοχείου θα λειτουργήσουν όλα τα εστιατόρια της μονάδας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου γαστρονομικές εμπειρίες.

Στο «Grecotel Cape Sounio», όπως αναφέρουν παράγοντες της εταιρείας, σκοπός τους είναι η εμπειρία διαμονής και μάλιστα τώρα που ο κόσμος το έχει πραγματικά ανάγκη. Οι ανοιχτοί χώροι του ξενοδοχείου επιτρέπουν μεγάλες αποστάσεις και ασφάλεια στα γεύματα.

Σημειώνεται ότι άλλες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το «Grand Resort Lagonissi Athens», θα ανοίξουν αργότερα, με τη συγκεκριμένη μονάδα να ξεκινά τη λειτουργία της στις 4 Ιουνίου.
Πολύ αυξημένες είναι οι πληρότητες και σε ενοικιαζόμενες κατοικίες σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με τον Λευτέρη Ποταμιάνο, πρόεδρο μεσιτών Αθηνών – Αττικής, οι πληρότητες σε ενοικιαζόμενες κατοικίες κυμαίνονται από 70% έως και 100%, ανάλογα και με την περιοχή, ενώ η ζήτηση για πολυτελείς βίλες είναι μικρότερη.

Από την πλευρά του, ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου κτηματομεσιτών E-Real Estates, επισημαίνει ότι τα παραθαλάσσια προάστια του νομού Αττικής έχουν την τιμητική τους το φετινό Πάσχα. Περιοχές όπως Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέττα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο καταγράφουν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή. Ενδεικτικά, οι πληρότητες στο Σούνιο φτάνουν το 77%, στην Παλαιά Φώκαια το 72%, στο Πόρτο Ράφτη το 81%, στην Αίγινα το 79%, στη Βάρκιζα το 88%, στην Κινέττα το 85%, ενώ στον Ωρωπό ξεπέρασαν το 90%. Ανάλογα με την περιοχή, οι τιμές κυμαίνονται από 160 έως και 600 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Οι πληρότητες στην υπόλοιπη Ελλάδα κυμαίνονται από 80% μέχρι και 90%. Συγκεκριμένα, στο Μέτσοβο αγγίζουν το 80%, στο Λεωνίδιο το 93%, στα Καμένα Βούρλα το 90%, ενώ στον Άγιο Κωνσταντίνο είναι λίγο μικρότερες (75%). Στην περιοχή του Θεολόγου οι πληρότητες φτάνουν το 92%, ενώ στη Ναύπακτο ανέρχονται ακόμη ψηλότερα, στο 94%. Δημοφιλής προορισμός και η Μονεμβασία, με τις πληρότητες στο 89%.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Μπάκας, ότι «στην Περιφέρεια και κυρίως σε Ναύπακτο, Μονεμβασιά, Λεωνίδιο και Μετέωρα οι τιμές είναι μειωμένες σε σχέση με το 2019. Θεωρούμε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Περιφέρεια, γνωρίζοντας ότι δεν επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και επομένως δεν θα είχαν την κινητικότητα και τις πληρότητες του παρελθόντος με επισκέπτες από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την Αθήνα, κράτησαν τις τιμές χαμηλά για να προσελκύσουν τους τοπικούς πελάτες τους». Έτσι, λοιπόν, οι τρεις διανυκτερεύσεις στη Μονεμβασιά κυμαίνονται από 220 έως 397 ευρώ, στα Μετέωρα από 226 έως 310 ευρώ, στο Λεωνίδιο από 188 έως 226 ευρώ, στα Καμένα Βούρλα από 140 έως 160 ευρώ, ενώ στον Άγιο Κωνσταντίνο οι τιμές είναι λίγο υψηλότερα, μέχρι 300 ευρώ, και στο Νότιο Πήλιο λίγο χαμηλότερα, στα 287 ευρώ

link: https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1718597/auksimeni-zitisi-gia-enoikiazomenes-katoikies-to-pasxa?fbclid=IwAR03k4FA0vt-Ok5OgIF8SvvwHnAWFDRDCmMw9N0r_LHpSNLW7Tn4Ww1UxQo

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ