Αιγάλεω και Κορυδαλλός: Δύο περιοχές που θα μεταμορφωθούν -Το άλσος και οι φυλακές θα ανεβάσουν τις τιμές στα ακίνητα

Αιγάλεω και Κορυδαλλός: Δύο περιοχές που θα μεταμορφωθούν -Το άλσος και οι φυλακές θα ανεβάσουν τις τιμές στα ακίνητα

Αιγάλεω και Κορυδαλλός: Δύο περιοχές που θα μεταμορφωθούν -Το άλσος και οι φυλακές θα ανεβάσουν τις τιμές στα ακίνητα

«Το Άλσος Αιγάλεω αποτελεί πλέον έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου στη δυτική Αθήνα, ενώ αποτελεί και την ακριβότερη περιοχή για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστίων ειδικά αν το ακίνητο βρίσκεται περιμετρικά του άλσους, όπως αναφέρεται και σε έρευνα του Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Ακίνητα στο Αιγάλεω

ΕΛΛΑΔΑ 21|01|2021 | 10:37

Το άλσος Αιγάλεω που για εκατό περίπου χρόνια (από το 1874 έως και το 1965) βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ελληνικού Πυροδοτοποιείου, το οποίο ήταν στην εποχή της ακμής του μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Περιμετρικά του Μπαρουτάδικου με την επιβλητική καμινάδα, διέμεναν οι εργάτες του εργοστασίου και η περιοχή εκείνη την εποχή ήταν υποβαθμισμένη λόγω της πυρίτιδας και των προβλημάτων υγείας που δημιουργούσε.

Πέντε χρόνια μετά το τέλος της λειτουργίας του το 1970, η έκταση περιήλθε στην ιδιοκτησία του δημοσίου, με αποτέλεσμα να κατεδαφιστούν τα κτίρια και ο χώρος να μετατραπεί σε άλσος, εντός του οποίου έχουν κατασκευασθεί σχολεία, αθλητικά κέντρα καθώς και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – πρώην Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών.

Το Άλσος Αιγάλεω από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου στη δυτική Αθήνα
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας τα πάρκα και το αστικό πράσινο γενικότερα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και τη διάθεση των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής. Τα οφέλη και οι λειτουργίες της βλάστησης μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, σχολιάζοντας ότι σύμφωνα με μελέτες παρατηρείται μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, σε περιοχές με αυξημένα ποσοστά πρασίνου, ενώ ακόμα, μια ώρα επαφής με τη φύση, βελτιώνει κατά 20% κατά μέσο όρο την απόδοση της μνήμης και προσοχής.

Τα πρώτα έργα ανάπλασης στον Κορυδαλλό θα «εκτοξεύσουν» τις τιμές στα ακίνητα
Παρόμοια εξέλιξη αναμένεται και στην περιοχή περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία αλλάζοντας εικόνα, όταν αρχίσουν να υλοποιούνται τα πρώτα έργα ανάπλασης, αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ αναμένεται ραγδαία αύξηση των τιμών στα ακίνητα όταν τα έργα αρχίσουν να αποκτούν την τελική τους μορφή.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το 2019, οι φυλακές που βρίσκονται στον αστικό ιστό και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα δημιουργηθεί πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής, διαχρονικά αίτημα τόσο των κατοίκων του Κορυδαλλού, όσο και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Το πρώτο βήμα έγινε στις 19 Νοεμβρίου του 2020 με την κατεδάφιση κτιρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αθηνών, το οποίο θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/aigaleo-korydallos-alsos-fylakes-times-akiniton

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ