Γκύζη, Αμπελόκηποι και Βοτανικός: Γιατί οι επενδυτές ακινήτων στρέφουν την προσοχή τους σε αυτές τις περιοχές

Γκύζη, Αμπελόκηποι και Βοτανικός: Γιατί οι επενδυτές ακινήτων στρέφουν την προσοχή τους σε αυτές τις περιοχές

Γκύζη, Αμπελόκηποι και Βοτανικός: Γιατί οι επενδυτές ακινήτων στρέφουν την προσοχή τους σε αυτές τις περιοχές

Η διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό αποτελεί αναμφίβολα τη δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία για το εγχώριο real estate μετά την επένδυση στο παραλιακό μέτωπο, τόσο για την Αττική, όσο και τη χώρα συνολικά.

Τα σχέδια ανάπλασης στη Λεωφόρος Αλεξάνδρας

ΕΛΛΑΔΑ 20|01|2021 | 15:11

«Το μεγαλόπνοο σχέδιο σε βάθος χρόνου αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας. Οι συνολικές παρεμβάσεις στην Λ. Αλεξάνδρας, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 20 στρέμματα. Θα πραγματοποιηθούν στην «καρδιά» της Αθήνας και θα απαιτήσουν επενδύσεις ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ. Περιοχές όπως το Γκύζη και οι Αμπελόκηποι, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν το νέο επίκεντρο της πόλης, αντίστοιχα με εκείνο που είχε σημειωθεί στο παρελθόν στην περιοχή του Ψυρρή», σχολιάζει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στο Βοτανικό αναμένεται μεγάλος όγκος επενδύσεων

Παράλληλα, ο Βοτανικός αναμένεται, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, να δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο επενδύσεων. Οι επενδύσεις που θα γίνουν, θα μετατρέψουν τη ζώνη βιομηχανίας-βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου, σε μια περιοχή που θα συμπεριλάβει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους, χώρους πρασίνου, καθώς και κτίρια κεντρικών λειτουργιών. Η παρέμβαση αυτή σε μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων θα αλλάξει την σημερινή εικόνα και θα την μετασχηματίσει σε μια περιοχή υψηλού προφίλ και αξίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η διπλή ανάπλαση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα ολοκληρωθεί στα επόμενα 3-4 χρόνια. Εκτιμάται ότι το κατασκευαστικό έργο θα ξεκινήσει στο τέλος του 2021, αφού ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές μελέτες. Η ανάπτυξη θα γίνει βάσει του Προεδρικού Διατάγματος του 2012. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον νομικές εντάσεις και προσφυγές που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την υλοποίησή του», καταλήγει ο κ. Μπάκας.

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/gkyzi-ampelokipoi-botanikos-ependytes-akiniton

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ