Ο χάρτης των ακινήτων και το μετρό -Πώς τον αναδιαμορφώνει η νέα Γραμμή 4

Ο χάρτης των ακινήτων και το μετρό -Πώς τον αναδιαμορφώνει η νέα Γραμμή 4

Ο χάρτης των ακινήτων και το μετρό -Πώς τον αναδιαμορφώνει η νέα Γραμμή 4

Επιχειρηματίες και ενοικιαστές, επιλέγουν διαχρονικά ακίνητα σε περιοχές που βρίσκονται γύρω στους σταθμούς του μετρό.

Επίδομα Ενας νέος στο μετρό μοναστηράκι

ΕΛΛΑΔΑ 20|01|2021 | 12:33

Η κτηματαγορά κατά μήκος των γραμμών του πιο δημοφιλούς συγκοινωνιακού μέσου, δεν γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη κρίση, παρά την γενικότερη κατάρρευση των τιμών ακόμη και 42,6% σε σχέση με τα μνημονιακά χρόνια.

Οι τιμές πλησίον των σταθμών του Μετρό παρουσίασαν εν μέσω κρίσης μια σταθεροποίηση στις τιμές μίσθωσης λόγο της μεγάλης ζήτησης και των λιγοστών ακινήτων ενώ καταγράφηκαν  περιπτώσεις μικρής αύξησης το 2017 σε σχέση με το 2014, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2012 η πτώση των τιμών πλησίον των σταθμών του Μετρό δεν ξεπέρασε το 20 %.  Σύμφωνα με νέα έρευνα του Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, δεν είναι λίγες οι περιοχές που ευεργετήθηκαν από την άφιξη του μετρό στη περιοχή τους. Το Αιγάλεω και το Ελληνικό αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα τόσο στην αύξηση της ζήτησης για μίσθωση ακινήτων όσο και στην εμπορική ανάπτυξη στα πέριξ του σταθμού.

Περιοχές πόλος έλξης τόσο εγχώριων επενδυτών όσο και fund
«Οι περιοχές κατά μήκος της νέας γραμμής 4 του μετρό, πριν την covid-19 εποχή είχαν γίνει πόλος έλξης τόσο εγχώριων επενδυτών όσο και fund που στοχεύουν στην υπεραξία στο άμεσο μέλλον. Στοχεύουν στην αγορά κατοικιών που χρήζουν ανακαίνισης καθώς και αυτοτελών γραφειακών κτιρίων. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναζητούσαν καταστήματα για αγορά πλησίον των νέων σταθμών του μετρό για επένδυση, γνωρίζοντας ότι όταν ολοκληρωθεί το μετρό η αξία τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη και το μηνιαίο μίσθωμα σε συνάρτηση με την αγορά σήμερα θα αποφέρει πολύ καλή απόδοση ως επένδυση», σημειώνεται στην έκθεση.

Μετά την πανδημία θα συγκεντρώσουν και πάλι τα βλέμματα των επενδυτών

«Οι περιοχές αυτές, μετά τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού, θα συγκεντρώσουν και πάλι τα βλέμματα των επενδυτών. Παράλληλα, οι περιοχές που θα αποτελέσουν το «Μήλον της Έριδος» κατά την έναρξη των εργασιών της νέας γραμμής 4 του μετρό θα είναι το Γαλάτσι, η περιοχή πλησίον του σταθμού Ελκίνωνος που βρίσκεται στο λόφο της Κυψέλης, καθώς και η περιοχή πλησίον των δικαστηρίων που θα κατασκευαστεί η στάση του μετρό Δικαστήρια», εξηγεί ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στο Γαλάτσι και στο σταθμό Ελκίνωνος αναμένεται να καταγραφεί μεγάλη αύξηση της ζήτησης για οικιστικά ακίνητα διότι οι τιμές σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που ήδη υπάρχουν στάσεις του μετρό είναι δελεαστικές και ταυτόχρονα είναι πλησίον του κέντρου των Αθηνών. Ενώ, στη στάση Δικαστήρια και Αλεξάνδρας αναμένεται μεγάλη αύξηση της ζήτησης κυρίως για γραφειακούς χώρους διότι ακόμη υπάρχουν διαθέσιμα αυτοτελή κτίρια και στοκ γραφειακών χώρων.

Γενικότερα, οι περιοχές που θα εξυπηρετούνται από τη νέα γραμμή 4 του μετρό, έχουν περιθώρια ανάπτυξης, ενώ ραγδαίες θα είναι οι αυξήσεις στις τιμές τόσο πώλησης όσο και ενοικίασης στα Εξάρχεια.

Η Γραμμή 4 του Μετρό και οι τιμές στα ακίνητα

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/hartis-akiniton-metro-panadiamorfonei-i-nea-grammi-4

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ