Ακίνητα: Οι περιοχές της Αττικής με διαθεσιμότητα ενοικίων έως 550 ευρώ για οικογένειες – Άρθρο του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα Προέδρου της E-Real Estates στο Ethnos.gr

Ακίνητα: Οι περιοχές της Αττικής με διαθεσιμότητα ενοικίων έως 550 ευρώ για οικογένειες – Άρθρο του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα Προέδρου της E-Real Estates στο Ethnos.gr

Ακίνητα: Οι περιοχές της Αττικής με διαθεσιμότητα ενοικίων έως 550 ευρώ για οικογένειες – Άρθρο του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα Προέδρου της E-Real Estates στο Ethnos.gr

Γιατί η μίσθωση ακινήτου είναι πλέον σαν να… πιάνεις λαχείο. Οι τιμές στα νοίκια σε όλη την Αττική. Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός το real estate

  • Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας
Η ανεύρεση κατοικίας κατάλληλη για οικογένεια με 2 Υ/Δ άνω του 1ου ορόφου με μηνιαίο μίσθωμα έως 550€, στο σύνολο σχεδόν του Νομού Αττικής, αποτελεί πλέον «τύχη». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν κάποιο ακίνητο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κυρίως όταν πρόκειται για ακίνητο μετά το 1995, όταν δημοσιεύεται σε portal αγγελιών, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και στα πρώτα 5-10 λεπτά της δημοσίευσης, τα τηλέφωνα που δεχόμαστε είναι πραγματικά εκατοντάδες.

Πλέον, λίγες περιοχές της Αττικής και ιδιαίτερα μετά το 2018, διαθέτουν ακίνητα με τα άνωθεν χαρακτηριστικά κατασκευής μετά το 1990-1995. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται προς μίσθωση, είναι ακίνητα μεγαλύτερης ηλικίας.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι περιοχές που διαθέτουν ακίνητα προς μίσθωση προς 550€/μήνα, με 2 Υ/Δ, από 70 τμ άνω του 1ου ορόφου, είναι κυρίως μη «δημοφιλείς» περιοχές όπως τα Πατήσια, η Πλατεία Βικτωρίας, η Πλατεία Αττικής, το Πεδίον ΆρεωςΚολοκυνθούΜεταξουργείο και Κολωνός. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως ακίνητα με έτος κατασκευής από το 1965 έως το 1980, επιφάνειας μεγαλύτερης σε σχέση με τα υπόλοιπα προάστια του Ν. Αττικής. Παράλληλα, σε μεγάλο ποσοστό τα διαμερίσματα που διατίθενται προς μίσθωσης, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Όταν αναφέρουμε μερικώς ανακαινισμένα ακίνητα, αναφερόμαστε σε ακίνητα που έχει ανακαινιστεί το μπάνιο ή/και η κουζίνα, πλήρως ανακαινισμένα χαρακτηρίζονται τα ακίνητα που έχει ανακαινιστεί η κουζίνα, το μπάνιο, διαθέτουν πόρτα ασφαλείας και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αλλαχθεί τα κουφώματα στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες. Με μηνιαίο μίσθωμα έως 550€ με τα άνωθεν χαρακτηριστικά ακινήτου, διατίθενται το 40,6% των εγγεγραμμένων ακινήτων σε portal αγγελιών, ενώ το 59,3%, διατίθενται σε ποσά μεγαλύτερα.

Στα Κεντρικά και Δυτικά Προάστια, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως ακίνητα με έτος κατασκευής από το 1980, νεότερα ηλικιακά ακίνητα σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, η επιφάνεια των διαθέσιμων ακινήτων είναι ικανοποιητική για 2 Υ/Δ με το μέσο όρο να είναι από 80τμ έως 90τμ. Παράλληλα, σε μεγάλο ποσοστό τα διαμερίσματα που διατίθενται προς μίσθωσης, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Με μηνιαίο μίσθωμα έως 550€ με τα άνωθεν χαρακτηριστικά ακινήτου, διατίθενται το 51,25% των εγγεγραμμένων ακινήτων σε portal αγγελιών, ενώ το 48,75%, διατίθενται σε ποσά μεγαλύτερα.

Στα Κεντρικά και Νότια Προάστια, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως ακίνητα με έτος κατασκευής από το 1970 έως το 1980, ενώ, το 54,8% των διαμερισμάτων που διατίθενται προς μίσθωσης, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Μόλις το 24,5% των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων διατίθενται με μηνιαίο 550€ με τα άνωθεν χαρακτηριστικά. Το 75,4% των ακινήτων που διατίθενται, είναι κυρίως ακίνητα που το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα είναι άνω των 550€. Σε περιοχές όπως ΓλυφάδαΆλιμοςΑργυρούποληΗλιούποληΒούλα κλπ , δεν διατίθενται ακίνητα με 2 Υ/Δ, από 70 τμ άνω του 1ου ορόφου έως 550€ . Οι περιοχές που διατίθενται ακίνητα με τα άνωθεν χαρακτηριστικά έως 550€, είναι κυρίως περιοχές όπως επί των πλείστων η ΚαλλιθέαΙλίσιαΖωγράφου και ελάχιστα ακίνητα σε Νέα ΣμύρνηΠαλαιό ΦάληροΆγιο Δημήτριο και Δάφνη.

Βόρεια Προάστια, τα διαθέσιμα ακίνητα προς μίσθωση ακίνητα με 2 Υ/Δ, από 70 τμ άνω του 1ου ορόφου έως 550€, είναι κυρίως κατασκευής 1970-1975 με μερική ή/και καμία ανακαίνιση. Το ποσοστό των άνωθεν ακινήτων δεν ξεπερνά το 3,6%. Το 96,4% των διαθέσιμων ακινήτων με ομοειδή χαρακτηριστικά, διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα άνω των 550€.

Στον Πειραιά, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως ακίνητα με έτος κατασκευής από το 1970 έως το 1980, επιφάνειας 70τμ , που σε μεγάλο ποσοστό, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα . Το ποσοστό των άνωθεν ακινήτων αγγίζει το 76,4%. Το 23,5% των διαθέσιμων ακινήτων με ομοειδή χαρακτηριστικά, διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα άνω των 550€.

Στο υπόλοιπο Αττικής, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως ακίνητα με έτος κατασκευής μετά το 2000, δηλαδή νεότερα ακίνητα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του Ν.Αττικής, κυρίως επιφάνειας 70τμ . Το ποσοστό των άνωθεν ακινήτων αγγίζει το 75,24%. Το 24,75% των διαθέσιμων ακινήτων με ομοειδή χαρακτηριστικά, διατίθενται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα άνω των 550€.

Το ευχάριστο γεγονός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι τα περισσότερα ακίνητα παλαιάς κατασκευής είναι είτε μερικώς ανακαινισμένα, είτε ολικώς. Ουσιαστικά, τα ακίνητα που διατίθενται, είναι ακίνητα υψηλότερης ποιότητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων, έγκειται στο ότι τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν νοικιαστεί τα προηγούμενα χρόνια και τα διαθέσιμα ακίνητα σήμερα, είναι κυρίως ακίνητα που είτε οι ιδιοκτήτες είχαν στοχεύσει στη βραχυχρόνια μίσθωση, είτε το ακίνητο ξενοικιάστηκε και οι ιδιοκτήτες για να αυξήσουν το ζητούμενο μίσθωμα και ταυτόχρονα να συντηρήσουν τη περιουσία τους, προέβησαν σε ανακαίνιση είτε με ιδία κεφάλαια που σήμερα μέσω της ζητούμενης τιμής μίσθωσης ευελπιστούν στην απόδοσή τους, είτε μέσω προγραμμάτων εξοικονομώ.

Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση των ενοικίων

Η μεγάλη αύξηση των ενοικίων, οφείλεται κυρίως στην συσσώρευση πολλών ετών τόσο της υποαπόδοσης των κατοικιών, που οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες στην απότομη αύξηση των ζητούμενων ενοικίων, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημίες των χρόνων της οικονομικής κρίσης, αλλά και στη μη δυνατότητα των ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην αγορά ακινήτου για τη κάλυψη της στεγαστικής τους ανάγκης.

Μη ξεχνάμε ότι από το 2009 και έπειτα οι τράπεζες έπαψαν να χρηματοδοτούν την αγορά κατοικιών (400 εκατ. ευρώ νέα στεγαστικά δάνεια το 10μηνο του 2019, όταν το 2005 οι εκδόσεις στεγαστικών δανείων ήταν 17δις ευρώ ) με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα, ενώ η ζήτηση παρέμενε σταθερή. Κάθε χρόνο 15.000 έως 20.000 άνθρωποι – οικογένειες αναζητούν κατοικία. Ορισμένοι από αυτούς προ κρίσης επέλεγαν την αγορά ακινήτου. Άρα μέσα σε 10 χρόνια η ζήτηση άγγιξε τις 150.000 – 200.000 κατοικίες, σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα – η ανέγερση νέων πολυκατοικιών ήταν ανύπαρκτη, παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο η βραχυχρόνια μίσθωση κέρδιζε συνεχώς έδαφος.

Η άμεση ανάγκη για στέγαση, η συσσωρευμένη ζήτηση, η μη ύπαρξη νέων οικοδομών και ταυτόχρονα η μη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα (που πλέον ζητούν το 25% -30% ιδία συμμετοχή από τον δανειολήπτη στην αγορά του ακινήτου), σε συνάρτηση με τους σημερινούς μισθούς και αύξηση των εξόδων για τον οικογενειακό προϋπολογισμό με έμμεσους ή/και άμεσους φόρους μέσα στην δεκαετία, οδήγησαν στη σημερινή εικόνα της κτηματαγοράς όσο αφορά τις μισθώσεις.

Γενικότερα το πρόβλημα της στέγασης είτε για διαμερίσματα μεγαλύτερης επιφάνειας άνω των 70τμ κατάλληλα για οικογένεια, είτε μικρότερης έως 60τμ, θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια, αν δεν υπάρξουν άμεσα φορολογικά κίνητρα για τους ιδιοκτήτες, που ουσιαστικά θα αποτρέπουν την αυξητική τάση των ζητούμενων μισθωμάτων των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων.

Η ζήτηση για ενοικίαση είναι καθημερινά αυξανόμενη, με τους ενδιαφερόμενους να προβαίνουν σε πολύ καλή αναζήτηση κατοικίας στοχεύοντας στην ευκαιρία, είτε στον ιδιοκτήτη που θα διαπραγματευτεί το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα όταν οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές είναι φερέγγυοι και δεν κινδυνεύει να χάσει ενοίκια.

Μη ξεχνάμε ότι τους τελευταίους 12-18 μήνες, δλδ το διάστημα που καταγράφηκε ραγδαία αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων, αυξήθηκαν και τα «φέσια» στα ενοίκια

Πώς επηρέασε η πανδημία του κορονοϊού τις τιμές μίσθωσης στο πρώτο Lockdown

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και κυρίως εν μέσω lockdown τον Μάρτιο του 2020, υπήρξε μια στιγμιαία αντίδραση μέρος των ιδιοκτητών που αυτοβούλως μείωσαν τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης. Η μείωση που καταγράφηκε δεν αφορούσε το σύνολο της κτηματαγοράς αλλά μέρος των ιδιοκτητών που χρειάζονταν άμεσα εισόδημα, διότι σε πολλές περιπτώσεις το εισόδημα από το μίσθωμα κάλυπτε κάποια άλλη υποχρέωση ή/και τη δόση δανείου. Ενώ, ένα μέρος αυτών θέλησαν να μισθώσουν άμεσα το ακίνητο τους πριν έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες μειώσεις, σε πιθανά σενάρια για οικονομικό “κραχ” τους επόμενους μήνες μετά το lockdown.

Το κόστος μίσθωσης σε σχέση με τα εισοδήματα

Το 2016 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό επιβάρυνσης του κόστους στέγασης για τους ενοικιαστές που πλήρωναν ενοίκιο στην αγοραία τιμή ήταν υψηλότερο στην Ελλάδα: το 84,6 % από τους ενοικιαστές δαπανούσαν περισσότερο από το 40 % του ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματός του για στέγαση, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 28,0 %. Σήμερα σε πολλές περιπτώσεις οι ενοικιαστές δαπανούν ακόμη και έναν ολόκληρο μισθό για στέγαση.

Οι αυξήσεις των ενοικίων από το 2018

Το 2018, το μέσο ενοίκιο στην περιοχή της Αττικής αυξήθηκε κατά 7%, ενώ το 2019 εκτιμάται ότι η αγορά «έτρεξε» με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 10%. Μάλιστα, όσο αφορά το κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφονται και οι μεγαλύτερες αυξήσεις, οι τιμές ενοικίασης έχουν αυξηθεί κατά 20%-30% κατά μέσον όρο την τελευταία διετία, ενώ στις περιοχές εκτός του κέντρου η αντίστοιχη άνοδος εκτιμάται ότι κινήθηκε πέριξ του 10%-15%.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΕ € ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

 

1970 119 5 3 450 ΟΧΙ
ΚΥΨΕΛΗ 134 1 3 500 ΟΛΙΚΗ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 116 1 2 450 ΟΧΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 1970 102 4 3 400 ΟΛΙΚΗ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 1970 100 1 3 390 ΟΧΙ
ΠΑΤΗΣΙΑ Άγιος Λουκάς 102 1 2 400 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 1970 126 5 4 530 ΟΧΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 106 2 2 480 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1975 97 3 2 460 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΟΛΥΓΩΝΟ 108 2 2 500 ΜΕΡΙΚΗ
ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ Κάτω Σεπόλια 1971 103 4 3 500 ΟΛΙΚΗ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ 96 1 2 480 ΟΧΙ
ΠΑΤΗΣΙΑ Άνω Κυπριάδου 108 4 2 550 ΜΕΡΙΚΗ
ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ 85 3 2 450 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 98 2 2 520 ΟΛΙΚΗ
ΓΚΥΖΗ 1970 102 2 2 550 ΟΧΙ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1978 88 4 2 88 ΜΕΡΙΚΗ
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ 1970 70 2 2 390 ΜΕΡΙΚΗ
ΚΟΛΩΝΟΣ 1980 77 2 2 430 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ 1970 90 5 2 500 ΟΧΙ
ΣΕΠΟΛΙΑ 1970 90 4 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΚΥΨΕΛΗ 1989 100 4 2 550 ΟΛΙΚΗ
ΕΞΑΡΧΕΙΑ 1965 75 4 2 450 ΟΧΙ
ΝΕΑΠΟΛΗ Ιπποκράτους 1965 71 1 2 440 ΜΕΡΙΚΗ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Πανόρμου 1975 90 4 3 550 ΟΧΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 75 1 2 470 ΝΑΙ
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ 70 1 2 450 ΟΧΙ
ΝΕΑΠΟΛΗ Μουσείο 78 3 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΜΕΤΣ ΣΤΑΔΙΟ 70 2 2 450 ΟΧΙ
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ 75 4 2 490 ΟΛΙΚΗ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1970 80 2 2 550 ΟΛΙΚΗ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟ 80 4 2 550 ΟΛΙΚΗ
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ 1960 70 3 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΝΕΑΠΟΛΗ Λόφος Στρέφη 1972 72 2 2 550 ΟΛΙΚΗ

Σημείωση: To 40,6% των διαθέσιμων διαμερισμάτων, από 70τμ και άνω του 1ου ορόφου με minimum 2 Υ/Δ η ζητούμενη τιμή μίσθωσης είναι έως 550€, ενώ το 59,3% διατίθενται με ζητούμενη τιμή μίσθωσης άνω των 550€.

Το 64,7 % των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ & ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΕ € ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Νεόκτιστα 77 1 2 350 ΟΛΙΚΗ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ 1981 85 1 2 380 ΜΕΡΙΚΗ
ΖΕΦΥΡΙ 1988 76 1 2 380 ΟΧΙ
ΙΛΙΟΝ Κέντρο 70 2 2 400 ΜΕΡΙΚΗ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 1972 71 2 2 415 ΟΛΙΚΗ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 80 1 2 440 ΟΛΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Άνω, 81 2 2 450 ΟΧΙ
ΑΧΑΡΝΕΣ Κέντρο 2007 80 4 3 450
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Νέα Ζωή 1986 78 1 2 450 ΟΛΙΚΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Νέα Κολοκυνθού 78 1 2 470 ΟΛΙΚΗ
ΓΑΛΑΤΣΙ Λαμπρινή 1995 80 3 2 480 ΟΧΙ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Κέντρο          75 1 2 480 ΟΛΙΚΗ
ΧΑΙΔΑΡΙ Αγία Γρηγορούσα 73 1 2 480 ΟΛΙΚΗ
ΑΙΓΑΛΕΩ Σωτηράκη 1980 105 1 2 500 ΜΕΡΙΚΗ
ΑΧΑΡΝΕΣ Νεάπολη 100 2 3 500 ΟΛΙΚΗ
ΙΛΙΟΝ 83 1 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Κηπούπολη 1977 95 2 2 530 ΟΧΙ
ΧΑΙΔΑΡΙ Όρια Αιγάλεω 1979 86 2 3 540 ΟΛΙΚΗ
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2011 85 2 2 550
ΓΑΛΑΤΣΙ Μενιδιάτικα 1980 77 2 2 550 ΜΕΡΙΚΗ
ΙΛΙΟΝ Κέντρο 75 1 2 550 ΟΛΙΚΗ

 

Πηγή : EReal Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, διαμερίσματα άνω του 1ου ορόφου, με minimum 2Υ/Δ, άνω των 70 τμ, με μίσθωμα έως 550/μήνα.

Σημείωση: To 51,25% των διαθέσιμων διαμερισμάτων, από 70τμ και άνω του 1ου ορόφου με minimum 2 Υ/Δ η ζητούμενη τιμή μίσθωσης είναι έως 550€, ενώ το 48,75% διατίθενται με ζητούμενη τιμή μίσθωσης άνω των 550€.

Το 80,9 % των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ & ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΕ € ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Χρυσάκη 1977 90 2 2 400 ΜΕΡΙΚΗ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Κέντρο 1975 81 2 3 400 ΜΕΡΙΚΗ
ΒΥΡΩΝΑΣ Νέο Παγκράτι 76 2 2 420 ΜΕΡΙΚΗ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Κέντρο 1975 75 1 2 420 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Αμφιθέα 1970 70 1 2 430 ΟΧΙ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Λόφος Φιλαρέτου 1970 70 1 2 440 ΟΧΙ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Κέντρο 70 1 2 450 ΜΕΡΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Αγία Ελεούσα 1976 85 3 3 450 ΟΧΙ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Λόφος Σικελίας 1980 86 1 2 450 ΟΧΙ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Αγιος Σώστης 1975 70 2 2 450 ΜΕΡΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Λόφος Σικελίας 72 2 2 450 ΟΛΙΚΗ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Κέντρο 1972 78 1 2 470 ΟΧΙ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Κέντρο 1979 90 4 2 470 ΟΧΙ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Άνω 83 1 2 470 ΜΕΡΙΚΗ
ΙΛΙΣΙΑ Ζωγράφου 1980 70 4 2 470 ΟΧΙ
ΙΛΙΣΙΑ Άνω 1984 73 2 2 480 ΟΧΙ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Λόφος Φιλαρέτου 1968 70 2 2 490 ΟΛΙΚΗ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ασύρματος 1985 110 1 2 490 ΟΧΙ
ΒΥΡΩΝΑΣ Νέο Παγκράτι 1974 105 2 1 500 ΟΧΙ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 72 1 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Άλσος 1970 95 2 2 500 ΜΕΡΙΚΗ
ΙΛΙΣΙΑ 1982 90 4 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Γήπεδο 1975 90 4 2 500 ΟΧΙ
ΙΛΙΣΙΑ Άνω Αγ. Μαρίνα 1980 87 1 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΔΑΦΝΗ Άνω 1980 80 1 2 500 ΟΧΙ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 75 1 2 500 ΟΧΙ
ΓΛΥΦΑΔΑ Τερψιθέα 1975 72 2 2 500 ΟΧΙ
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ασύρματο 70 1 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ Κέντρο 1984 87 3 2 540 ΟΛΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αγία Παρασκευή 1981 85 1 2 550 ΜΕΡΙΚΗ
ΔΑΦΝΗ Άγιος Διονύσιος 1978 72 1 2 550 ΟΛΙΚΗ

Πηγή : EReal Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, διαμερίσματα άνω του 1ου ορόφου, με minimum 2Υ/Δ, άνω των 70 τμ, με μίσθωμα έως 550/μήνα.

Σημείωση: To 24,5% των διαθέσιμων διαμερισμάτων, από 70τμ και άνω του 1ου ορόφου με minimum 2 Υ/Δ η ζητούμενη τιμή μίσθωσης είναι έως 550€, ενώ το 75,4% διατίθενται με ζητούμενη τιμή μίσθωσης άνω των 550€.

Το 54,8 % των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα.

ΒΟΡΕΙΑ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΕ € ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ κέντρο – Σταθμός Ηλεκτρικού 1970 70 1 2 470 ΜΕΡΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Παλαιό 1969 108 1 3 500 ΟΧΙ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ Καναπίτσα 1974 100 4 3 530 ΜΕΡΙΚΗ

Πηγή : EReal Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, διαμερίσματα άνω του 1ου ορόφου, με minimum 2Υ/Δ, άνω των 70 τμ, με μίσθωμα έως 550/μήνα.

Σημείωση: To 3,6% των διαθέσιμων διαμερισμάτων, από 70τμ και άνω του 1ου ορόφου με minimum 2 Υ/Δ η ζητούμενη τιμή μίσθωσης είναι έως 550€, ενώ το 96,4% διατίθενται με ζητούμενη τιμή μίσθωσης άνω των 550€.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Τ.Μ ΟΡΟΦΟΣ Υ/Δ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΕ € ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ευαγγελίστρια 1978 70 2 2 400 ΟΧΙ
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Φρεαττύδα 1976 70 3 2 400 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ευαγγελίστρια 1980 70 4 2 400 ΜΕΡΙΚΗ
ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ πλατεία Πηγάδας 1970 70 1 2 400 ΟΛΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ευαγγελίστρια 1980 70 5 2 450 ΟΛΙΚΗ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ 1990 70 2 2 450 ΜΕΡΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πάρκο Δηλαβέρη 1979 70 5 2 500 ΟΛΙΚΗ
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ 1970 70 2 2 500 ΜΕΡΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ 1974 70 2 2 520 ΟΛΙΚΗ
ΚΑΣΤΕΛΑ Προφήτης Ηλία 70 1 2 550 ΟΛΙΚΗ

Πηγή : EReal Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, διαμερίσματα άνω του 1ου ορόφου, με minimum 2Υ/Δ, άνω των 70 τμ, με μίσθωμα έως 550/μήνα.

Σημείωση: To 76,4% των διαθέσιμων διαμερισμάτων, από 70τμ και άνω του 1ου ορόφου με minimum 2 Υ/Δ η ζητούμενη τιμή μίσθωσης είναι έως 550€, ενώ το 23,5% διατίθενται με ζητούμενη τιμή μίσθωσης άνω των 550€.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/oikonomia/133191_akinita-oi-periohes-tis-attikis-me-diathesimotita-enoikion-eos-550-eyro-gia

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ