Ανάρπαστα τα παράκτια ακίνητα της Αττικής

Ανάρπαστα τα παράκτια ακίνητα της Αττικής

Ανάρπαστα τα παράκτια ακίνητα της Αττικής

Πραγματική όαση υπήρξαν τα παραθαλάσσια ακίνητα στα προάστια του Ν. Αττικής για τους Αθηναίους φέτος το Πάσχα, καθώς τα περιοριστικά μέτρα απομάκρυναν το όνειρο για ολιγοήμερη απόδραση στο χωριό ή σε κάποιο νησί.

Όπως ανέφερε στο powergame.gr ο Θεμιστοκλής  Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, το Σούνιο, το Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο κατέγραψαν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους είχαν επιλέξει Δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Ο Θεμιστοκλής  Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για πολλούς από τους συμπολίτες μας αποτέλεσαν το μήλον της έριδος για το τριήμερο του Πάσχα (Μ.Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα ), τη μόνη λύση τη δεδομένη στιγμή για «απόδραση» από την καθημερινότητα.  Οι πληρότητες στο σύνολο των παραθαλάσσιων προαστίων του Ν. Αττικής ήδη από τις 17 Απριλίου είχαν αγγίξει το κόκκινο, ενώ όσοι θέλησαν να προβούν σε κράτηση εντός των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας για το άνωθεν τριήμερο, θα έπρεπε να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη διότι οι μόνες διαθεσιμότητες καταγράφονταν μόνο σε πολυτελείς μονοκατοικίες με πισίνα που σε πολλές περιπτώσεις για 3 διανυκτερεύσεις άγγιζαν τα 1.800€, ενώ δεν έλειπαν και οι κατοικίες που προσφέρονταν έναντι ακόμη και 1.000€ ανά διανυκτέρευση.

Λόγω της πρόωρης σχεδόν 100% πληρότητας στο σύνολο των παραθαλάσσιων προαστίων του Ν. Αττικής, αρκετοί Αθηναίοι αποφάσισαν λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, να παρατείνουν  την αναχώρηση τους από Δευτέρα του Πάσχα που ήταν αρχικά την Τετάρτη του Πάσχα, ενώ δεν είναι λίγοι που εγκαίρως, δηλαδή εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα σε συμβατικές τιμές για το τριήμερο Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα, προέβησαν σε κρατήσεις από Δευτέρα του Πάσχα έως και Παρασκευή του Πάσχα. Πραγματικά οι πληρότητες χωρίς πλέον ευέλικτη πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή που γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά με προκαταβολή ή/και προεξόφληση πριν την άφιξη στη κατοικία, έχουν «χτυπήσει» κόκκινο.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις κρατήσεις στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής από Δευτέρα του Πάσχα 3/5 έως και Παρασκευή του Πάσχα 7/5.

Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 3/5 – 7/5/

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΕ 

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ
ΣΟΥΝΙΟ 580-1.475 94%
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ 100%
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 100%
ΩΡΩΠΟΣ 207 88%
ΒΡΑΥΡΩΝΑ 218-452 80%
ΑΡΤΕΜΙΔΑ / ΛΟΥΤΣΑ 290-540 80%
ΛΑΥΡΙΟ 324-473 83%
ΚΙΝΕΤΑ 251-546 88%
ΒΑΡΚΙΖΑ 100%
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ 393-1.179 86%

Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Πόρτο Ράφτη: Στο Πόρτο Ράφτη η πληρότητα αγγίζει το 97% και το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων με 2 παιδιά σε διαμέρισμα με 2 Υ/Δ 100τμ κυμαίνεται στα 437 €.

Σούνιο: Στο Σούνιο η μόνη διαθεσιμότητα σε οικονομικές κατοικίες καταγράφεται σε διαμέρισμα 38 τμ με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις να διαμορφώνεται στα 580 €. Διαθεσιμότητα υπάρχει μόνο σε πολυτελείς κατοικίες με πισίνα με το κόστος για 2 ενήλικες με 2 παιδιά έως 12 ετών, το κόστος αγγίζει ακόμη και τις 2.100€.

Ανάβυσσος: Στην Ανάβυσσο η πληρότητα για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες καταγράφεται στο 100%. Η μόνη διαθεσιμότητα καταγράφεται σε πολυτελείς βίλες με πισινά 6 ατόμων , 3-4 υπνοδωματίων με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 1.179 και να αγγίζει και τα τις 3.156€

Παλαιά Φώκαια: Αναζητώντας διαθέσιμη κατοικία στην περιοχή Παλαιά Φώκαια, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική και η επόμενη αμέσως πρόταση είναι η περιοχή της Κερατέας προτείνοντας μονοκατοικία 80τμ (όχι βίλα) με 2 Υ/Δ που διατίθεται για 4 διανυκτερεύσεις και το κόστος να  διαμορφώνεται στα 360 €.

Ωρωπός: Αναζητώντας διαθέσιμη κατοικία στην περιοχή του Ωρωπού, η διαθεσιμότητα είναι 88 % με την μόνη διαθέσιμη επιλογή studio 35τμ με κόστος 207 €, ενώ η επόμενη αμέσως πρόταση για όσους μπορούν να μετακινηθούν εκτός των «τειχών» του Ν.Αττικής, είναι η περιοχή της Ερέτριας  προτείνοντας παραθαλάσσια κατοικία 190τμ (όχι βίλα) με 3 Υ/Δ που διατίθεται για 4 διανυκτερεύσεις και το κόστος να  διαμορφώνεται στα 728 €.

Αρτέμιδα: Η διαθεσιμότητα για διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία για το διάστημα 3/5 και αναχώρηση 7/5, αγγίζει το 80% με το κόστος να διαμορφώνεται από 290€ έως 540€, ενώ για πολυτελή διαμερίσματα ή/και μονοκατοικίες 160 τμ με 3 Υ/Δ το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από  641€ έως 960€.

Βάρκιζα: Διαθεσιμότητα καταγράφεται μόνο σε κατοικίες studio 30τμ-40τμ με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων με 2 παιδιά έως 12 ετών  αν κυμαίνεται από 211€ έως  309€.

Ο ρόλος της τηλεργασίας

Αρκετοί συμπολίτες μας εργάζονται μέσω τηλεργασίας, άρα μπορούν να εργαστούν στη κατοικία που θα φιλοξενηθεί αυτές τις ημέρες, ενώ δεν είναι λίγοι που εργάζονται με κυκλική εργασία και θα επισκεφτούν το χώρο εργασίας τους ξεκινώντας το πρωί από το παραθαλάσσιο προάστιο του Ν.Αττικής και σε  30-40 λεπτά μέσω Αττικής οδού θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Τα άνωθεν δεδομένα αποδεικνύουν εμπράκτως τη μεγάλη λαχτάρα των συμπολιτών μας να βρεθούν εκτός του διαμερίσματος στη πόλη, την ανάγκη για μια εκδρομή 2-3 ημέρων κοντά στη φύση με στόχο την αλλαγή παραστάσεων. Μη ξεχνάμε ότι αρκετοί εργαζόμενοι, εργάζονται μέσω τηλεργασίας ή/και με κυκλική εργασία από τον πρώτο lockdown ενώ δεν είναι λίγοι όσοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα με αίσθημα ευθύνης για την δημόσια υγεία και την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων, τηρούν τα μέτρα προστασίας για την καταπολέμηση του κορονοϊού και πλέον 12-13 μήνες από την έναρξη του πρώτου lockdown ή/και 7μήνες από την έναρξη του δεύτερου lockdown νιώθουν πλέον πιεσμένοι, νιώθουν την λαχτάρα να φύγουν από τους ίδιους τοίχους που βλέπουν καθημερινά,  νιώθουν την ανάγκη έστω αυτές τις  λίγες ημέρες να βρεθούν με τα μέλη της οικογένειας τους κοντά στη φύση, σε κάποιο παραθαλάσσιο προάστιο του Ν. Αττικής που με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  να αλλάξουν παραστάσεις-εικόνες  για 2-3 ημέρες.

Ενδιαφέρον για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών με τη σεζόν

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν αρχίσει την αναζήτηση μίσθωσης κατοικίας με τη σεζόν στα παράλια του Ν.Αττικής ή/και σε προορισμούς πλησίον της θάλασσας σε απόσταση έως 1,5 ώρα από την Αθήνα. Μια τάση που είδαμε να αναπτύσσεται έντονα το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και παράλληλα να κερδίζει συνεχώς έδαφος και το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Η ενοικίαση με τη σεζόν εξοχικής κατοικίας με 2Υ/Δ κυμαίνεται περίπου στις 3.000€-3.500€ ανάλογα με το είδος του ακινήτου, τις παροχές και την εγγύτητα στη θάλασσα, ενώ οι τιμές είναι υψηλότερες για την μίσθωση για ένα ή/και δυο μήνες.

Η άνωθεν τάση καταγράφηκε και αρχές Οκτωβρίου του 2020, όταν τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονταν και θεωρούσαμε δεδομένο ένα νέο lockdown. Δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που την δεδομένη χρονική στιγμή στράφηκαν στην ενοικίαση ακινήτων με τη σεζόν σε χειμερινούς προορισμούς όπως η Αράχωβα.

link: https://www.powergame.gr/akinita/65796/anarpasta-ta-paraktia-akinita-tis-attikis/

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ