Από Ιούνιο οι πρώτες μαζικές αφίξεις (έντυπη μορφή)

Από Ιούνιο οι πρώτες μαζικές αφίξεις (έντυπη μορφή)

Από Ιούνιο οι πρώτες μαζικές αφίξεις (έντυπη μορφή)

Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εναποθέτει ο κλάδος τις ελπίδες του. Η πρόοδος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον για την κρίσιμη για την Ελλάδα βρετανική αγορά και οι διμερείς συμφωνίες που επιδιώκει να κλείσει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα κρίνουν το φετινό καλοκαίρι.

Υψηλή ζήτηση για πολυτελείς τουριστικές κατοικίες. 

Ανάρπαστες γίνονται, για μια ακόμη χρονιά, οι αυτόνομες πολυτελείς κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα στους επισκέπτες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η πληρότητα στις βίλες που παραχωρούνται μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, ανεξαρτήτως εάν διαθέτουν σήμα του ΕΟΤ, και βρίσκονται σε παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας έχει χτυπήσει ”κόκκινο”, με τη ζήτηση ωστόσο να ξεκινά από τον Ιούνιο.

Η πληρότητα στη Μύκονο αγγίζει το 85% για τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο , ενώ υπάρχουν χρονικά διαστήματα εντός των καλοκαιρινών μηνών κατά την διάρκεια των οποίων η πληρότητα αγγίζει το 99%. Στη Σαντορίνη, η πληρότητα κυμαίνεται από 90% έως 96%, ενώ ενθαρρυντική είναι και η εικόνα για την Σκιάθο, όπου η πληρότητα κυμαίνεται από 94% έως 97%.  Αντίστοιχη είναι η ζήτηση που καταγράφεται και στη Σκόπελο, με την πληρότητα στην Πάρο να κινείται από 87% έως 91% και στην Ζάκυνθο να αγγίζει το 86%. Το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου σε υψηλά επίπεδα, πέριξ του 89% κυμαίνεται η πληρότητα στα Χανιά.

Οι εντυπωσιακές πληρότητες αφορούν ακίνητα υψηλών προδιαγραφών, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν στοχεύουν στα μεσαία εισοδήματα, αλλά σε ταξιδιώτες που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να μισθώσουν μια βίλα για τις διακοπές τους. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ιδιωτικές βίλες με πισίνα στους top διεθνείς καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας μας δεν είναι αριθμητικά πάρα πολλές, επισημαίνει ο Θέμης Μπάκας πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου E-Real Estates .

 ”Το κόστος διαμονής για μια οικογένεια 4 ατόμων καταγράφεται σταθερό ή/και μειωμένο κατά 20%-25% στα υψηλά κόστη διαμονής σε σχέση με το 2020, ενώ σε σχέση με το 2019 το κόστος διαμονής σε πολλές περιπτώσεις είναι μειωμένο ακόμη και 60%, προσθέτει.

Καθοριστικό ρόλο στην υψηλή πληρότητα που καταγράφεται σε αυτόνομες βίλες διαδραματίζουν αφενός η ευέλικτη πολιτική ακύρωσης που έχει υιοθετήσει η πλειονότητα των ιδιοκτητών, σε μια προσπάθεια προσαρμογής στα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση, και αφετέρου η μη πληρωμή προκαταβολής.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "Realmoney www.real.gr ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ To στοίχημα και τα διλήμματα ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΑΓΡΙΙΟΥ Στς κρατήσεις της εναποθέτει κλάδος πρόγραμμα εμβολιασμου, Μπόρις κρίσιμη την αβρετανική ιδιμερείς συμφωνίες εποιώκειν μεπρατονκρα Θεοχάρης κρίνουν φετινό καλοκαίρι Από Ιούνιο οι πρώτες μαζικές αφίξεις τουριστών"

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "2021 To στοίχημα και τα διλήμματα αευρωακαεμβόλια. Realmoney ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ Τι ζητούν οι ξενοδόχοι ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΡΟΕΔΡΟΣ αξιδιώτεςνα HEIKONA Υψηλή ζήτηση για πολυτελείς τουριστικές κατοικίες Χαλκιδική @."

Πηγή: Εφημερίδα Real news Κυριακή 4/4/2021 , ένθετο Real Money. 

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ