Αποδράσεις Σαββατοκύριακου: Μεγάλη ζήτηση σε Πελοπόννησο, Ιόνιο και Στερεά Ελλάδα -Πόσο κοστίζει η διαμονή [πίνακας]

Αποδράσεις Σαββατοκύριακου: Μεγάλη ζήτηση σε Πελοπόννησο, Ιόνιο και Στερεά Ελλάδα -Πόσο κοστίζει η διαμονή [πίνακας]

Αποδράσεις Σαββατοκύριακου: Μεγάλη ζήτηση σε Πελοπόννησο, Ιόνιο και Στερεά Ελλάδα -Πόσο κοστίζει η διαμονή [πίνακας]

Τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τη στεριά και προσεγγίζονται με ferryboat ή και οδικώς, όπως η Λευκάδα, αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για «μίνι» διακοπές το Σαββατοκύριακο, μετά την άρση του lockdown.

Αποδράσεις Σαββατοκύριακου: Μεγάλη ζήτηση σε Πελοπόννησο, Ιόνιο και Στερεά  Ελλάδα -Πόσο κοστίζει η διαμονή [πίνακας] - (video) - BEST TV Καλαμάτα

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ
19/05/2021  10:06

Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι εμφανής, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και ήδη οι κρατήσεις για το επόμενο Σαββατοκύριακο στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ξεπερνούν το 80%.

Οι Έλληνες επιλέγουν προορισμούς με βάση το μειωμένο κόστος αλλά και την ασφάλεια λόγω κορωνοϊού
Όπως καταγράφεται στην έρευνα, οι περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους, του μειωμένου κόστους, αλλά και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την αποφυγή συνωστισμού σε πλοία και αεροδρόμια.

«Επιλέγουν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5-2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από τη φυσική ομορφιά, αποτελεί και το οδικό δίκτυο. Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών ενδιαφέρονται κυρίως για αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ θεωρούμε ότι θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates.

Ο Θ. Μπάκας επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση.

Οι Αθηναίοι «ψηφίζουν» Πελοπόννησο για τις μίνι αποδράσεις
Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφθούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβασιά και την Πύλο, ενώ επιλέγουν και τον Πόρο.

Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τη συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της Εριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για εκδρομές διημέρου. Το κόστος διανυκτέρευσης στην Καλαμάτα για 2 ενήλικους και 2 παιδιά έως 12 ετών σε ιδιωτικό διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία (όχι βίλα) κυμαίνεται από 45€/διανυκτέρευση έως και 80€/διανυκτέρευση.

Υψηλή ζήτηση για τα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι Αθηναίοι επιλέγουν κυρίως την περιοχή της Αιγιαλείας (Αίγιο, Σελιανίτικα, Τράπεζα), την Κουρούτα στον Ν. Ηλείας, την Κυλλήνη και τη Ναύπακτο. Οι δημότες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιλέγουν κυρίως τα κοντινά νησιά του Ιονίου και κυρίως τη Ζάκυνθο, όσοι διαμένουν στην Αχαΐα και την Ηλεία, καθώς το λιμάνι της Κυλλήνης βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από την Πάτρα και λιγότερο από 30 λεπτά από τον Πύργο.

Παράλληλα, όσοι διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία επιλέγουν κυρίως τη Λευκάδα, που είναι οδικώς προσεγγίσιμη, αλλά και τα παράλια της Ηπείρου.
Έντονη κινητικότητα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, καταγράφεται και στα παράλια της Φθιώτιδας και κυρίως στις περιοχές Καμένα Βούρλα, Θεολόγος και Άγιος Κωνσταντίνος. Περιοχές που επιλέγονται κατά κανόνα από Αθηναίους για διήμερες εκδρομές, κυρίως λόγω της εγγύτητας μέσω του οδικού δικτύου.

Η Χαλκιδική αποτελεί την πρώτη επιλογή για Βορειοελλαδίτες και Βαλκάνιους
«Παράλληλα, η Χαλκιδική θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τη «βασίλισσα» του φετινού καλοκαιριού. Ήδη, η κινητικότητα από τους Θεσσαλονικείς για εκδρομές με μία ή δύο διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει ”κόκκινο”, ενώ έντονο καταγράφεται και το ”κύμα” των Βαλκάνιων που επισκέπτονται οδικώς τη Χαλκιδική ακόμη και για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις.

Οι ζητούμενες τιμές για 2 ενήλικους και 2 παιδιά έως 12 ετών κυμαίνονται από 31€/διανυκτέρευση έως και 110€/διανυκτέρευση, αν πρόκειται για ιδιωτικό διαμέρισμα ή/και κατοικία (όχι βίλα)», τονίζει ο κ. Μπάκας.

Το 80% ξεπερνούν οι κρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το επόμενο Σαββατοκύριακο
Οι προκρατήσεις στο σύνολο των παραθαλάσσιων τουριστικών προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας για το χρονικό διάστημα 21/5-23/5, σε αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, σε πολλές περιοχές ξεπερνούν το 80%. Οι τιμές μίσθωσης καταγράφουν σταθερότητα και σε πολλές περιπτώσεις αυξητικές τάσεις σε σχέση με το 2020 και ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της κατοικίας, τα τετραγωνικά μέτρα, τις προδιαγραφές και την εγγύτητα στη θάλασσα.

 

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/apodraseis-sabbatokyriakoy-peloponnisos-ionio-sterea-ellada-kostos?fbclid=IwAR0F5uF9clb0P6ms2sH-vuzpdOuALIYw8Kc3v6oMcErAubcmXZI4MV2CnAM

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ