«Απόβαση» στα νότια προάστια της Αθήνας κάνουν Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Σύριοι αγοράζοντας ακίνητα

«Απόβαση» στα νότια προάστια της Αθήνας κάνουν Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Σύριοι αγοράζοντας ακίνητα

«Απόβαση» στα νότια προάστια της Αθήνας κάνουν Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Σύριοι αγοράζοντας ακίνητα

Το Ψυχικό, αλλά και τα νότια προάστια έχουν μπει στόχαστρο των αλλοδαπών, που στη ουσία αναζητούν άδεια παραμονής, μέσω της αγοράς ακινήτου.
Παλαιό Ψυχικό - Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε :Τρίτη 14/03/2017 – 23:27

Οι Τούρκοι οι Αιγύπτιοι και οι Πακιστανοί είναι οι καλύτεροι πελάτες των κτηματομεσιτών της Αθήνας που τείνουν χείρα βοηθείας για την αναζήτηση ακινήτου στα όρια που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την απόκτηση άδειας διαμονής στη χώρα μας, με την οποία στην ουσία γίνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία και γενικότερα το ασταθές περιβάλλον που επικρατεί στην περιοχή, με επίκεντρο τη Συρία, η Ελλάδα έχει γίνει πόλος έλξης οικονομικά ευκατάστατων Τούρκων, Αιγυπτίων, Σύριων και Πακιστανών που αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα.
Το Ψυχικό, αλλά και τα νότια προάστια έχουν μπει στόχαστρο των αλλοδαπών, που στη ουσία αναζητούν άδεια παραμονής, μέσω της αγοράς ακινήτου.
Το Ψυχικό φιλοξενεί Τούρκους ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως και την Ισλαμική Κοινότητα του Πακιστάν, που εξαγόρασε πενταόροφο κτίριο.
Ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, κ. Παντελής Ξυριδάκης, είπε στο bankingnews ότι είναι ακριβό το Ψυχικό και η Φιλοθέη και οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν πιο φθηνά ακίνητα στα νότια προάστια, ενώ επιβεβαίωσε ότι η Ισλαμική Κοινότητα του Πακιστάν αγόρασε πολυώροφο ακίνητο στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας E- Reale Estates κ. Θέμης Μπάκας λέει ότι οι περιοχές που επιλέγουν οι Τούρκοι για να τοποθετήσουν την «πληγωμένη» λίρα είναι κυρίως στα Νότια Προάστια του Ν. Αττικής (Γλυφάδα, Βούλα, Π. Φάληρο, Βάρκιζα) με ποσά που να μην ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.
Δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που επιλέγουν να επενδύσουν σε ομάδα ακίνητων (2-3 ακίνητα) στο κέντρο της Αθήνας συνολική αξίας 250.000 – 300.000 ευρώ, ενώ πολλοί αναζητούν ολόκληρες πολυκατοικίες ανεξάρτητα από την ποιότητα της κατασκευής.
Η Ελλάδα δίνει την ευκαιρία σε οικονομικά εύπορους αλλοδαπούς να κερδίσουν την άδεια παραμονής για πέντε χρόνια και αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης σε όλη την Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή η κατακόρυφη πτώση των τιμών των ακινήτων τους δίνει τη χρυσή ευκαιρία να αγοράσουν… ευρωπαϊκό διαβατήριο σε αρκετά χαμηλές τιμές σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Η χώρα μας απαιτεί το μικρότερο τίμημα για αγορά κατοικίας στην Ευρώπη, αλλά και για το γεγονός ότι η πτώση των τιμών στη χώρα μας σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και το 50 % με αποτέλεσμα να αποτελεί τη μόνη αγορά real estate που μπορεί να υποσχεθεί κέρδη σε ορίζοντα 5-7 ετών.
Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), συμμετέχει σε εκθέσεις του εξωτερικού και διαφημίσει την επένδυση ακινήτων στη χώρα μας με το πρόγραμμα Golden Visa.
Συγκεκριμένα σχεδιάζει την εθνική συμμετοχή σε τρεις διεθνείς εκθέσεις προώθησης ακινήτων και προγραμμάτων αδειών διαμονής για επενδυτές, στη Ρωσία, το Λίβανο και την Κίνα, κατά το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2017.
Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Enterprise Greece θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τη χώρα ως εκθέτης στην 28th Moscow International Property Show που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, 21 και 22 Απριλίου.Νίκος Θεοδωρόπουλος
[email protected]www.bankingnews.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ