Εκτινάσσει τις τιμές των εξοχικών κατοικιών πλησίον της Αθήνας η αυξημένη ζήτηση λόγω της πανδημίας (πίνακες τιμών)

Εκτινάσσει τις τιμές των εξοχικών κατοικιών πλησίον της Αθήνας η αυξημένη ζήτηση λόγω της πανδημίας (πίνακες τιμών)

Εκτινάσσει τις τιμές των εξοχικών κατοικιών πλησίον της Αθήνας η αυξημένη ζήτηση λόγω της πανδημίας (πίνακες τιμών)

Η μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση εξοχικής κατοικίας σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού, έχει ως αποτέλεσμα οι ζητούμενες τιμές να αυξηθούν ακόμα και σε σχέση με αυτές του Μαΐου.

Άλλη τιμή ζητούσαν οι ιδιοκτήτες για να μισθώσουν τα εξοχικά τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μία εβδομάδα πριν την πανδημία, άλλη τον Μάιο και άλλη (αυξημένη) τον Ιούνιο, ενώ η πληρότητα σε όλες τις περιοχές πέριξ της πρωτεύουσας είναι υψηλές.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates (από τα εξοχικά που διαχειρίζεται) για διαμερίσματα πλησίον της θάλασσας, με χωρητικότητα 4 ατόμων ( 2 ενήλικες και 2 παιδία ) που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή στις περισσότερες περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα (και γενικότερα στην Ηπειρωτική Ελλάδα) τα ζητούμενα μισθώματα για εξοχικές κατοικίες έχουν αυξηθεί.

Στην περιοχή του Σουνίου η ζητούμενη τιμή για 7 διανυκτερεύσεις για ένα διαμέρισμα με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά το 2019 κινήθηκε μεταξύ 525 ευρώ και 900 ευρώ για τον μήνα Ιούλιο και 560 ευρώ με 1.080 ευρώ για ενοικίαση τον μήνα Αύγουστο. Η ζητούμενη τιμή φέτος τον Μάϊο για τον Ιούλιο ήταν 560 – 1.190 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στην περιοχή των 644 έως 1.260 ευρώ.

Για ενοικίαση τον Αύγουστο η ζητούμενη τιμή φέτος τον Μάιο ήταν 700 έως 1.090 ευρώ και τον Ιούνιο έφθασε τα 970 έως 1.260 ευρώ. Αυξημένες είναι οι τιμές (όπως φαίνεται από τους πίνακες) σε Π. Φώκαια, Πόρτο Ράφτη, Αίγινα, Αγκίστρι, Καμένα Βούρλα.

Όπως επισημαίνει στο mononews ο Θέμης Μπάκας πρόεδρος του Ε-Real Estates «το καλοκαίρι του 2020 είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας και μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά όσο αφορά την τουριστική σεζόν της χώρας μας. Τα δεδομένα τιμών και πληροτήτων αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία, ιδιαίτερα στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες της Ελλάδας. Το βλέμμα πολλών ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών και εταιρειών διαχείρισης, τη φετινή χρονιά είχαν στοχεύσει – επικεντρωθεί στον εγχώριο τουρισμό.»

Η Ε-Real Estates καταγράφει τις τιμές μίσθωσης εξοχικών κατοικιών κάθε Μάϊο τα τελευταία 10 χρόνια. «Ήταν προφανές με το ξέσπασμα της πανδημίας» σημειώνει ο επικεφαλής της «ότι το φετινό καλοκαίρι θα έχει νέους πρωταγωνιστές στο χάρτη της εξοχικής κατοικίας. Οι τουριστικοί προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου μπορείς να κινηθείς με το αυτοκίνητο φαινόταν ότι θα συγκέντρωναν το ενδιαφέρον του εσωτερικού τουρισμού αλλά και των αλλοδαπών που θα επισκεφτούν τελικά τη χώρα μας. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης τον Μάιο του 2020, σε αυτές τις περιοχές, αρχικά έδειχναν σταθερότητα σε σχέση με το 2019 και σε πολλές περιπτώσεις αυξητική τάση η οποία εν τέλει λόγω της ζήτησης παγιώθηκε. Αντίθετα, στους συνήθως κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη) των προηγούμενων ετών καταγράφονταν μειώσεις».

https://www.mononews.gr/real-estate/ektinassi-tis-times-ton-exochikon-katikion-plision-tis-athinas-i-afximeni-zitisi-logo-tis-pandimias-pinakes-timon

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ