Φουλ οι χειμερινοί προορισμοί για τα Φώτα, δεν τρόμαξε τους εκδρομείς η Όμικρον

Φουλ οι χειμερινοί προορισμοί για τα Φώτα, δεν τρόμαξε τους εκδρομείς η Όμικρον

Φουλ οι χειμερινοί προορισμοί για τα Φώτα, δεν τρόμαξε τους εκδρομείς η Όμικρον

Το 100% προσεγγίζει η πληρότητα σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς για τα Θεοφάνια και το τριήμερο των Φώτων. Σε Καστοριά και Δημητσάνα οι υψηλότερες κρατήσεις.

Καστοριά
 

Πληρότητα που φθάνει έως και το 97% καταγράφουν οι χειμερινοί προορισμοί για τα Θεοφάνια και το τριήμερο των Φώτων από τους «τελευταίους» των εκδρομέων που επιλέγουν ταξιδέψουν το τελευταίο τριήμερο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Παρά την επέλαση της νέας μετάλλαξης όμικρον, οι προκρατήσεις σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και ελάχιστοι είναι οι προορισμοί που παρουσιάζουν ακόμα διαθέσιμα προς ενοικίαση ακίνητα.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real EstatesΘεμιστοκλής Μπάκας, η φετινή χειμερινή σεζόν όσο αφορά τους χειμερινούς δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας φαίνεται να αφήνει πίσω την πανδημία covid-19, όσον αφορά τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια), ενώ, σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας επέλεξαν να ταξιδέψουν εντός συνόρων και πολλοί ακύρωσαν το ταξίδι τους στο εξωτερικό λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Τα αισιόδοξα μηνύματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχαν καταγραφεί από τα μέσα Νοεμβρίου, όπου οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς (Αράχωβα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Τρίκαλα Κορινθίας κλπ) όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κυμαινόταν από 95% έως 100%. Παράλληλα, οι κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έφθασαν στο 85%-90%, ενώ για τα Θεοφάνια οι κρατήσεις κυμαίνονται στο 60%.

Όσον αφορά την μέχρι τώρα εικόνα των προ-κρατήσεων για το τριήμερο των Φώτων 6-9/1/2022, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους χειμερινούς δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 82% έως 97%.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ € ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  6/1-9/1
ΑΡΑΧΩΒΑ 684 90%
ΜΕΤΣΟΒΟ 429 84%
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 480 – 870 89%
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ 428 96%
ΒΥΤΙΝΑ 428 – 464 82%
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 371 – 559 85%
ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ 630-710 87%
ΠΟΡΤΑΡΙΑ 490 90%
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 327 – 750 85%
ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 635 – 1.000 Μικρή διαθεσιμότητα
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 550 97%
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Από 330 82%
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 224 – 523 Μεγάλη διαθεσιμότητα

Τα Τρίκαλα Κορινθίας καταγράφουν μικρή διαθεσιμότητα, ενώ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 635 € έως 1.000 €, με την ανώτερη τιμή να αφορά ανεξάρτητη μονοκατοικία με 2Υ/Δ. Στην Καστοριά, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 97% και το κόστος διαμορφώνεται στα 550€ για κατοικία με 2Υ/Δ.  Αντίθετα, στην Καλαμπάκα καταγράφεται υψηλή διαθεσιμότητα και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 224€ έως 523€, με την ανώτερη τιμή να αφορά κατοικία 75τμ.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας. Στην Αράχοβα αγγίζει το 90% με το συνολικό κόστος να διαμορφώνεται στα 684 € για κατοικία 56τμ με 2 Υ/Δ, στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 89% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 480 € έως 870 €. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα που μπορεί να αναζητήσει ο εν δυνάμει ταξιδιώτης είναι κυρίως από 55τμ έως 75τμ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 84% με το συνολικό κόστος διαμονής να αγγίζει τα 429 € για διαμέρισμα με 2Υ/Δ.

Οι Αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και τα Θεοφάνια στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 82% και 96% αντίστοιχα για Βυτίνα και Δημητσάνα. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 428 € για κατοικία 47τμ στη Δημητσάνα και στη Βυτίνα από 428 € έως 464 € για κατοικία με 2 Υ/Δ.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 85% για τις ημέρες των Φώτων και η διαθεσιμότητα να περιορίζεται μόλις σε 21 κατοικίες. Το κόστος διαμονής για το τριήμερο κυμαίνεται από 327€ έως 750€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 75τμ, ενώ οι κατώτερη κατοικίες από 45τμ έως 55τμ.

Το Καρπενήσι προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Φώτων έχουν αγγίξει το 85% με το κόστος για το τριήμερο διαμονής να κυμαίνεται από 371€ έως 559€.

«Όλα τα άνωθεν στοιχεία αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο του χειμερινού τουρισμού και της εγχώριας οικονομίας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα μπορεί να αλλάξουν οποιασδήποτε στιγμή επιβληθούν έκτακτα μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού», υπογραμμίζει ο κ. Μπάκας.

link:https://www.businessdaily.gr/oikonomia/55447_foyl-oi-heimerinoi-proorismoi-gia-ta-fota-den-tromaxe-toys-ekdromeis-i-omikron

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ