Οι νέες τιμές των ακινήτων (έντυπη μορφή)

Οι νέες τιμές των ακινήτων (έντυπη μορφή)

Οι νέες τιμές των ακινήτων (έντυπη μορφή)

Eνα νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων φέρνει η ριζική αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών, που πρόκειται να ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα ισχύσουν το 2022.

Για πρώτη φορά θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα 3.000 περιοχές σε όλη τη χώρα, στις οποίες σήμερα δεν εφαρμόζονται αντικειμενικές τιμές και οι ιδιοκτήτες τους πλήρωναν απειροελάχιστο φόρο (κυρίως ΕΝΦΙΑ), όπως ισχύει με τα αγροτεμάχια, ενώ σε 6.000-7.000 θα υπάρξουν αυξήσεις από 30% έως και 100% των αντικειμενικών, αλλά και μειώσεις-διορθώσεις σε 3.000-4.000 περιοχές.

Με βάση τα στοιχεία των εκτιμητών που έχουν κατατεθεί στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, η μεγαλύτερη αύξηση 50%-60% (όχι στις νέες υπό ένταξη περιοχές) προκύπτει σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, ενώ στα βόρεια προάστια εκτιμάται ότι οι τιμές θα κινηθούν αυξητικά από 20% έως 30%. Επίσης, αύξηση αναμένεται και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, καθώς η ανάπλαση και τα επιχειρηματικά σχέδια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα τραβούν προς τα πάνω τις τιμές.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ