Πάσχα: Προορισμοί της τελευταίας στιγμής, έως και 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις [πίνακες]

Πάσχα: Προορισμοί της τελευταίας στιγμής, έως και 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις [πίνακες]

Πάσχα: Προορισμοί της τελευταίας στιγμής, έως και 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις [πίνακες]

Οικονομικοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής, έως και 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, για όσους δεν έκλεισαν ακόμα την απόδραση τους για το Πάσχα.

Πάσχα: Προορισμοί της τελευταίας στιγμής, έως και 300 ευρώ για τρεις  διανυκτερεύσεις [πίνακες] - iefimerida.gr

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ
19/04/2022  10:07

Το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E-Real Estates προτείνει μέσω του iefimerida.gr κάποιους last minute προορισμούς για Πάσχα μακριά από την πόλη.

Για το φετινό Πάσχα πολλοί συμπολίτες μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή και ολόκληρες κατοικίες (όχι βίλες), το ποσοστό προ-κρατήσεων έχει αγγίξει ακόμη και το 100% τόσο σε δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας, όσο και της ηπειρωτικής.

Οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ μεγάλο ποσοστό προ-κρατήσεων είχε καταγραφεί ήδη από τα τέλη του Μαρτίου, αρχές Απριλίου, όπου οι τιμές βρίσκονταν σε λογικά επίπεδα για την εποχή. Πλέον, τα περισσότερα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι πολυτελείς κατοικίες που στοχεύουν σε υψηλότερα εισοδήματα.

Τα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής, η Πελοπόννησος και η Χαλκιδική προσφέρουν ευκαιρίες
«Όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και το Σούνιο. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 254€ έως 300€, για κατοικίες από 30τμ έως 60τμ.», προτείνει ο πρόεδρος του E- Real Estates, θεμιστοκλής Μπάκας.

Λύσεις υπάρχουν και για όσους καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο 22 Απριλίου Μ. Παρασκευή έως 25 Απριλίου Δευτέρα του Πάσχα και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300€ για το σύνολο των ημερών διανυκτέρευσης. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας τόσο στη Πελοπόννησο όσο και τη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Αποδράσεις έως και 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις ανά την Ελλάδα
Οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς. Κοντινοί προορισμοί έως 1 – 1,5 ώρα είναι το Λουτράκι όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 48τμ είναι 210€, το Τολό Αργολίδος με το κόστος διαμορφώνεται στα 286€, ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών είναι το Αίγιο όπου κατοικία 45 τμ μισθώνεται προς 171€, στα Σελιανίτικα κατοικία 55τμ μισθώνεται προς 162€ για τρεις διανυκτερεύσεις και στην Ακράτα κατοικία 63τμ μισθώνεται προς 157€. Σε χιλιομετρική απόσταση 2,5-3 ωρών διατίθενται κατοικίες τόσο στη Κουρούτα Ηλείας με συνολικό κόστος μίσθωσης 285€ και στο Αρκούδι του Ν. Ηλείας όπου κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 204€.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του E-Real Estates μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση χιλιομετρική από 60χιλ έως 90χιλ όπως, τη Νέα Ποτιδαία, τα Νέα Μουδανιά και την Ολυμπιάδα. Στη Νέα Ποτιδαία το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 261€, στα Νέα Μουδανία κατοικία 70τμ μισθώνεται προς 227€ και στην Ολυμπιάδα κατοικία 45τμ προς 158€.

Σε απόσταση από 100χιλ έως 140χιλ, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη. Στο Πευκοχώρι κατοικία 37τμ μισθώνεται προς 216€, στην Ιερισσό κατοικία 45τμ προς 158€ και στην Ουρανούπολη κατοικία 90τμ μισθώνεται προς 282€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

«Ένας βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων ή και κατοικιών, είναι τόσο η πανδημία του κορωνοϊού που αποφεύγουν τον συνωστισμό, αλλά παράλληλα, ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για μια οικογένεια», εξηγεί ο κ. Μπάκας, τονίζοντας ότι «ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελεί «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget» ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί».

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/pasha-proorismoi-tis-teleytaias-stigmis-eos-kai-300-eyro-gia-treis-dianyktereyseis-pinakes?fbclid=IwAR01dET5-EWeHHTQQj5qX6rvMC7S97YiON5yuLWP_bt13ABAQuMiFvdXgEM

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ