Σαφάρι επενδυτών για γηροκομεία και θεραπευτήρια (Έντυπη έκδοση)

Σαφάρι επενδυτών για γηροκομεία και θεραπευτήρια (Έντυπη έκδοση)

Σαφάρι επενδυτών για γηροκομεία και θεραπευτήρια (Έντυπη έκδοση)

Έντονο ενδιαφέρον για την δημιουργία σύγχρονων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων έχει εκδηλωθεί και από ξένους επενδυτές .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλή Μπάκα, έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων έχει εκδηλωθεί και από ξένους επενδυτές, οι οποίοι ήθελαν να αγοράσουν ακίνητα στα προάστια της Αττικής (Βάρη, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Παλλήνη), προκειμένου να κατασκευάσουν γηροκομεία διττού χαρακτήρα (να λειτουργούν δηλαδή παράλληλα και ως κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων όσο και ως κέντρα αποθεραπείας – αποκατάστασης έπειτα από ορθοπεδικές ή/και άλλες επεμβάσεις).

Η ζήτηση για ανέγερση γηροκομείων, επισημαίνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας στα Νέα, επικεντρώνεται κυρίως σε οικόπεδα όπου μπορούν να χτιστούν περισσότερα από 3.000 τ.μ. και τα οποία βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους επισκέπτες αλλά και εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Για τον Θεμιστοκλή Μπάκα, οι επιχειρήσεις του ευρύτερου ιατρικού κλάδου θα αποτελέσουν πόλο έλξης ξένων επενδυτών μόλις αρθεί η αβεβαιότητα και επιστρέψει η οικονομία στην κανονικότητα. Εξάλλου, όπως λέει, υπάρχουν πληροφορίες πως πολλές ασφαλιστικές εταιρείες εδώ και χρόνια στην ΕΕ σχεδιάζουν και πωλούν ήδη συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά προγράμματα που σχετίζονται άμεσα με μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ