Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Πάνω από 80% τα ποσοστά των κρατήσεων – Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων

Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Πάνω από 80% τα ποσοστά των κρατήσεων – Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων

Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Πάνω από 80% τα ποσοστά των κρατήσεων – Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων

Ο πρόεδρος του E-RealEstates, Θεμιστοκλής Μπάκας, εξηγεί ότι στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αγγίζουν το 86%, ενώ οι τιμές μίσθωσης έχουν εκτιναχθεί

Ιωάννινα

Ποσοστά προ-κορονοϊού, που ξεπερνούν το 80%, καταγράφουν οι προκρατήσεις σε χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου – από Πέμπτη έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου-, σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealEstates.

Πρόκειται για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων καταγράφεται σε Αράχωβα (162), Καλάβρυτα (81), Ιωάννινα (241) , Καλαμπάκα (244) και Καρπενήσι (66), βάσει των στοιχείων της Airdna, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης είναι στα ύψη.

Ο πρόεδρος του E-RealEstates, Θεμιστοκλής Μπάκας, εξηγεί ότι στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 86%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 371€ έως 690€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 45 τ.μ., ενώ ένα chalet με 3 Υ/Δ μισθώνεται προς 690€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στο Μέτσοβο, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 87%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 333€ έως 452€. Στο Μέτσοβο διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

Στα Καλάβρυτα, οι προκρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου αγγίζουν το 75%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 342€ έως 620€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55 τ.μ. έως 75 τ.μ. που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα όσο και στην αχαϊκή πρωτεύουσα με εύκολη πρόσβαση, πλέον αποτελεί έναν προορισμό που κερδίζει τη προτίμηση των εκδρομέων κάθε χρόνο. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 526€ έως 605€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι κυρίως 70 τ.μ.-80 τ.μ.

Ο νομός Αρκαδίας στις προτιμήσεις των εκδρομέων

«Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο οι: Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε “must” προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες», σημειώνει ο κ. Μπάκας.

Οι προκρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 85%,76% και 80% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 242€ έως και 706€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35 τ.μ. έως 90 τ.μ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας αλλά και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 73%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 242€ έως 432€. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50 τ.μ.-55 τ.μ.

Must προορισμός για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου και τα Γιάννενα

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν ακόμη παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις -καθ’όλη την διάρκεια του χειμώνα- τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις αλλά και για το διάστημα των εορτών. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 85%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 228€ έως και 428€.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται είναι φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Αυξήσεις θα καταγραφούν όσο μπαίνουμε στον χειμώνα και πλησιάζουμε τις ημέρες των εορτών. Θεωρούμε ότι η φετινή χειμερινή σεζόν θα έχει έντονη κινητικότητα και υψηλές πληρότητες σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων, αργιών, καθώς και των εορταστικών ημερών», καταλήγει ο πρόεδρος του E-RealEstates.

link: https://nitro.gr/7356-2-28is-oktovriou-80-pososta-kratiseon-times

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ