Θ. Μπάκας: Στα ύψη οι μισθώσεις κατοικιών – Πίνακες με τιμές (video)

Θ. Μπάκας: Στα ύψη οι μισθώσεις κατοικιών – Πίνακες με τιμές (video)

Θ. Μπάκας: Στα ύψη οι μισθώσεις κατοικιών – Πίνακες με τιμές (video)

Για τα μυστικά της φοιτητικής στέγης και των υποψηφίων ενοικιαστών μίλησε στην ΕΡΤ ο Θέμης Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estate.

«Τα πιο πολλά ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση στο κέντρο της Αθήνας είναι ανακαινισμένα, τα οποία στο παρελθόν ενοικιάζονταν με βραχυχρόνια μίσθωση», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κτηματομεσίτης. Όπως εξήγησε ο κ. Μπάκας, λόγω της γραμμής τέσσερα (4) του μετρό πολλοί θέλουν είτε να επενδύσουν είτε να μισθώσουν ακίνητα σε οικονομικότερες τιμές, σε σχέση με αύριο.

Όπως διευκρίνισε, την περιοχή του κέντρου την εσπιλέγουν πολλοί φοιτητές. Τη φετινή χρονιά υπάρχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Η κτηματαγορά πρέπει να ανταπεξέλθει στη ζήτηση δύο ακαδημαϊκών ετών, του 2020-’21 και του 2021-’22. Επιπλέον, τα περισσότερα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση είναι πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα. Οι γονείς που θα ξεκινήσουν τώρα τις εγγραφές των παιδιών τους θα βρουν ακίνητα σε υψηλές τιμές.

Για παράδειγμα μια γκαρσονιέρα στο Παγκράτι, έως 35 τ.μ. κυμαίνεται στα 320 – 370 € ενώ στα Εξάρχεια το αντίστοιχο σπίτι ενοικιάζεται από 350 – 450 €.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates ένας από τους λόγους που τα ενοίκια είναι στα ύψη, σε σχέση πάντα με τους μισθούς, είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος είχε στραφεί στη λογική της ενοικίασης. Και αυτό φαίνεται από τις εκδόσεις στεγαστικών δανείων. «Σιγά-σιγά ο κόσμος επιστρέφει στην αγορά κατοικίας και φοιτητικής στέγης».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

link:https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/th-mpakas-sta-ypsi-oi-misthoseis-katoikion-pinakes-me-times-video/

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ