Τιμές Airbnb για τα φοιτητικά ενοίκια – Αναλυτικοί πίνακες

Τιμές Airbnb για τα φοιτητικά ενοίκια – Αναλυτικοί πίνακες

Τιμές Airbnb για τα φοιτητικά ενοίκια – Αναλυτικοί πίνακες

Τιμές Airbnb για τα φοιτητικά ενοίκια - Αναλυτικοί πίνακες

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι γονείς των παιδιών που πέρασαν σε άλλες πόλεις αναμένουν τα νεότερα από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν μεταθέσει για τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου το ψάξιμο της φοιτητικής στέγης.
“Η κίνηση στα κτηματομεσιτικά γραφεία είναι υποτονική, με τα όποια τηλεφωνήματα -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- να είναι διερευνητικά”, σχολιάζουν στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος αρμόδιες πηγές, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένη τη στάση που τηρούν οι γονείς. “Καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται, με συνέπεια πολλοί ειδικοί να κάνουν ήδη λόγο για ένα δεύτερο ‘κύμα’ της πανδημίας. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως οι σχολές θα λειτουργήσουν κανονικά, το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα παραμένει στο τραπέζι. Γιατί, λοιπόν, ένας γονιός να μισθώσει μία κατοικία στην οποία ενδέχεται ο φοιτητής να διαμείνει μετά από έναν με δύο μήνες -στην καλύτερη των περιπτώσεων- και να μην την ‘κλείσει’ απευθείας τότε, γλιτώνοντας τα ενδιάμεσα μισθώματα;”, προσθέτουν.
Οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια, πρωτίστως στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, διατίθενται σε τιμές προ κορονοϊού, με τυχόν αυξομειώσεις να εξαρτώνται τόσο από το είδος του ακινήτου όσο και την τοποθεσία. Οι κτηματομεσιτικοί παράγοντες παρατηρούν ότι παρά το γεγονός ότι τα σπίτια έχουν αυξηθεί, δεδομένης και της φυγής πολλών ιδιοκτητών από την Airbnb, οι τιμές εμφανίζονται ανθεκτικές, με διαθέσεις ανόδου, ειδικά στην περίπτωση των επιπλωμένων, πλήρως ανακαινισμένων διαμερισμάτων – πρώην AirBnb.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σύμφωνα με τα στοιχεία του E-Real Estates, από 280 ευρώ έως και 350 ευρώ είναι σήμερα το μηνιαίο κόστος μιας γκαρσονιέρας (πλήρως ανακαινισμένης) στη Βικτώρια, όταν πέρυσι τα ενοίκια κυμαινόταν μεταξύ 170 ευρώ και 260 ευρώ. Σε λογικά πλαίσια, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη εικόνα της κτηματαγοράς στην περιοχή, κινούνται οι τιμές στο Κουκάκι. Τα ζητούμενα ενοίκια για μία γκαρσονιέρα ξεκινούν από 320 ευρώ, για να φτάσουν έως και 450 ευρώ, ενώ το κόστος για τα δυάρια υπολογίζεται σε έως και 600 ευρώ. Στην περιοχή Νεάπολη – Μουσείο οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις, με το κόστος για τις γκαρσονιέρες να διαμορφώνεται σε έως 450 ευρώ και για τα δυάρια σε έως 520 ευρώ/μήνα. Δαπανηρή εξακολουθεί να είναι η ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας στο Κολωνάκι. Οι τιμές για γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 350 ευρώ έως 650 ευρώ, ενώ για δυάρια από 550 ευρώ έως 750 ευρώ/μήνα. Τέλος, τα μισθώματα στην Καλλιθέα, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φοιτητών της Παντείου, αλλά και σπουδαστών στις ιδιωτικές σχολές μαγειρικής στο Μοσχάτο, παρουσιάζουν μια σταθερότητα σε σχέση με πέρυσι, με τη λύση της συγκατοίκησης να επιλέγεται κατά κόρον από τους γονείς.


Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ