Οι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα

Οι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα

Οι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα

Απόλυτη πρωταγωνίστρια ήταν η ελληνική αγορά εξοχικών κατοικιών το φετινό Ιανουάριο, σύμφωνα με την ανάλυση της διεθνούς ιστοσελίδας TheMoveChannel.com, μέσω της οποίας αναζητούν ακίνητη περιουσία χιλιάδες επενδυτές ανά τον κόσμο.

Η κτηματαγορά της χώρας μας με το που μπήκε το 2017 «σκαρφάλωσε» 18 θέσεις υψηλότερα στη λίστα των δημοφιλέστρων επενδυτικών προορισμών (Top of the Props index) καταλαμβάνοντας την 4η θέση, με μερίδιο 2,1% σε σχέση με το σύνολο των αναζητήσεων ακινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρεται από τους αναλυτές της TheMoveChannel.com, είναι το υψηλότερο μερίδιο που έχει συγκεντρώσει η ελληνική αγορά ακινήτων από τον Αύγουστο του 2013, ενώ την τελευταία φορά που η χώρα μας είχε εμφανιστεί στο top10 των αναζητήσεων ήταν πέρσι τον Ιούλιο, με μερίδιο 1,39%.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ιστοσελίδας, Dan Johnson, το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών δεν περιορίζεται σε μία μόνο περιοχή, αλλά εκτείνεται σχεδόν σ’ όλη την επικράτεια, από το Βόρειο Αιγαίο και την Αττική μέχρι τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα, το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα υποχωρούν συνεχώς την τελευταία 8ετία δεν αφήνει αδιάφορους τους διεθνείς επενδυτές, συμπληρώνει ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι η σημαντική επιβράδυνση της πτώσης κατά τη διάρκεια του 2016 σηματοδοτεί αλλαγή πορείας και ενδεχομένως η ανάκαμψη, ειδικά στον κλάδο των εξοχικών κατοικιών να είναι κοντά.

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλέστερη αγορά μεταξύ των 40 που εξετάζει η ιστοσελίδα σε παγκόσμιο επίπεδο, η Αμερική ήταν για έβδομο μήνα στην πρώτη θέση, με μερίδιο στις αναζητήσεις 14,65%. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ισπανία (μερίδιο 6,84%), ενώ η Ιταλία κέρδισε πέντε θέσεις και βρέθηκε στην 3η θέση τον Ιανουάριο, με μερίδιο 5,97%.

Πηγή: blog.xe.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ