Πώς θα επιτύχετε το υψηλότερο μίσθωμα

Πώς θα επιτύχετε το υψηλότερο μίσθωμα

Πώς θα επιτύχετε το υψηλότερο μίσθωμα

Ο καθορισμός του μισθώματος ενός σπιτιού εξαρτάται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται, την επιφάνεια, την παλαιότητα, τον όροφο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως ο προσανατολισμός και η θέα, όμως περισσότερο από όλα, εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση στη συγκεκριμένη περιοχή και στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Προκειμένου, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να το καταστήσει ανταγωνιστικό, ώστε να διεκδικήσει και να επιτύχει το μεγαλύτερο δυνατό μίσθωμα, είναι σκόπιμο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Ανακαίνιση – συντήρηση
  Η συντήρηση και συνεπώς η διατήρηση της καλής κατάστασης ενός σπιτιού αποτελεί το βασικό μέσο για να διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου και η αξία του και ως εκ τούτου, να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα το μίσθωμά του. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όλες οι αλλαγές να γίνουν με σύνεση, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο κόστος συντήρησης και ανακαίνισης ενός χώρου και στην αύξηση της αξίας του. Η αναλογία όσο πιο ριζική και δαπανηρή θα είναι η ανακαίνιση τόσο μεγαλύτερο θα είναι το μίσθωμα του σπιτιού δεν ισχύει. Το εξωτερικό και εσωτερικό βάψιμο, η επισκευή ή αντικατάσταση χαλασμένων μηχανισμών στα ντουλάπια της κουζίνας ή στις ντουλάπες, αλλά και η αντικατάσταση μιας χαλασμένης βρύσης μπορούν να αναβαθμίσουν το χώρο.
 • Καθαρισμός
  Ένας καθαρός και φροντισμένος χώρος κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Φροντίστε, λοιπόν, για τη σχολαστική καθαριότητα του χώρου πριν από την επίδειξή του στους πιθανούς ενοικιαστές. Τα πατώματα πρέπει να είναι καθαρά και γυαλισμένα καθώς και οι χώροι του μπάνιου και της κουζίνας. Όσο λιγότερα είναι τα σημάδια από την πρηγούμενη χρήση του χώρου τόσο καλύτερη είναι εικόνα που θα σχηματίσει ο υποψήφιος ενοικιαστής.
 • Αγγελία
  Η σωστή διατύπωση μιας αγγελίας βοηθά τον ενοικιαστή να σχηματίσει ικανοποιητική εικόνα για το ακίνητο πριν το δει. Θυμηθείτε, λοιπόν, να αναφέρετε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χωρίς υπερβολές που παραπλανούν.
 • Επίδειξη
  Η παρουσίαση του ακινήτου στον υποψήφιο ενοικιαστή είναι σημαντική για τη λήψη της τελικής απόφασης. Περιγράψτε τα θετικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, ακόμα και αυτά που θεωρούνται αυτονόητα και δώστε έμφαση σε αυτά που θεωρείτε ότι ενδιαφέρουν περισσότερο τον ενοικιαστή.
 • Φωτισμός
  Σε ένα καλά φωτισμένο σπίτι τονίζονται καλύτερα τα χαρακτηριστικά του. Αποφύγετε να δείξετε το σπίτι στους ενδιαφερόμενους το βράδυ κυρίως αν ο φωτισμός του χώρου είναι ανεπαρκής. Σε κάθε επίδειξη του σπιτιού φροντίστε να είναι ανοιχτά όλα τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες καθώς και όλα τα φώτα. Η φωτεινότητα ενός χώρου αποτελεί ποιοτικό χαρακτηριστικό του και… πληρώνεται.

Πηγή: xe.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ